jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHOLDNING | april 4, 2023

Fra tennis til padel

Hvilken sportsgren passer bedst til dig? 🏸

Tennis, squash, padel, badminton… Du har måske allerede prøvet en eller flere af disse bat- og ketchersportsgrene. I denne blogpost får du opsummeret de mest populære sportsgrene, som spilles med bat eller ketcher.

Måske det er tid til at kaste sig ud i en ny sportsgren med vennerne? 

Forskellige former for bat- og ketchersport er blevet populære, men det kan være svært at skelne mellem de mange forskellige sportsgrene.   

Det er tilgengæld nemt at komme i gang med at spille. Du kan ofte reservere en bane for et engangsbeløb uden at skulle købe et medlemskab, og nogle steder er det også muligt at leje ketchere, bat og bolde – så du behøver ikke engang at købe dit eget udstyr første gang.  

Tennis ketcher med tennisbold.
Mand med padelbat.

BAT- OG KETCHERSPORTSGRENE

Når du dyrker en sport med bat eller ketcher, forbedrer du både din kondition og smidighed, mens du samtidig kan tilbringe tid sammen med din spillepartner. Jo mere fortrolig du bliver med sporten, jo hurtigere og sjovere bliver spillet for begge spillere. Alle former for bat- og ketchersport kan spilles i en mere langsom og afslappet stil, hvor man spiller for hyggens skyld. Hvis du derimod ønsker at tilføje lidt spænding til dit spil, kan der spilles om point. Pointsystemet og reglerne for serv og modtagning er forskellige for hver sport, så det er værd at se på dem enkeltvis, hvis du ønsker at spille mere formelt. 

Så hvordan adskiller de forskellige former for bat- og ketchersport sig fra hinanden, og hvilket udstyr skal man bruge for at komme i gang? Det har vi undersøgt i JD 😎 

Tennisbane.

TENNIS

Tennis er en af de mest populære sportsgrene i verden. Det spilles på den største bane af alle ketchersportsgrene. I tennis gælder det om at slå bolden over nettet og ind på modstanderens banehalvdel, så modstanderen ikke kan returnere den til din side. Sporten er velegnet til folk i alle aldre og niveauer, og der findes også lettere bolde til begyndere, så man nemmere kan vænne sig til spillet.   

Tennis kan spilles med en eller flere personer, da det både kan spilles som single (2 spillere) og double (4 spillere). Du kan spille både indendørs og udendørs.  

Spilles som single eller double 

Kan spilles indendørs eller udendørs 

Banestørrelse: 23,8 x 8,2-11 meter 

Baneudstyr: Net 

Boldtype: Tennisbold 

Mand spiller squash.

SQUASH

Squash er i modsætning til mange andre boldspil en sport, der spilles på en lukket bane omgivet af vægge og loft. Hele rummet bruges som spilleområde, så bolden kan ramme væggene, inklusiv bagvæggen. I modsætning til andre ketchersportsgrene er der ikke et net i squash, men bolden rammer i stedet væggen, hvorefter det er modstanderens tur. Når spillerne server, er de på hver deres side af rummet, men ellers kan spillerne bevæge sig frit i hele rummet under spillet.  

Squash er en hurtig og social sport, da den indebærer bevægelse på et begrænset område. Ikke desto mindre er squash velegnet til alle aldre og niveauer. Der findes forskellige bolde alt efter ens niveau. Man kan starte med en begynderbold, som bevæger sig langsommere og gør spillet nemmere for nybegyndere. Efterhånden som du bliver bedre, kan du udskifte bolden for at gøre spillet mere udfordrende og mere spændende.

Spilles indendørs 

Banestørrelse: 10 x 6,5 meter i et lukket rum omgivet af eksempelvis beton eller glas 

Ketcher: Squash ketcher 

Boldtype: Glat gummibold 

Mand holder padelbat.

PADEL

Du har sikkert ikke kunne undgå at høre ordet ‘padel’. Padel er et af de hurtigst voksende batspil i verden. Sporten er en blanding af tennis og squash. Det spilles med et tykt men let bat med huller i. Der findes forskellige typer af bat afhængig af spillerens niveau. Bolden er en tennislignende padelbold, som er mindre elastisk end en tennisbold, hvilket gør, at den er lettere at kontrollere end en tennisbold. En padelbold har også et lavere tryk end en tennisbold. 

Padel er velegnet til folk i alle aldre og niveauer, og det er en sport, der er forholdsvis nem at spille. Det betyder derfor ikke noget, om nogle spillere er begyndere og andre er mere erfarne. Fordi padel er let at spille, er det også en effektiv måde at forbedre sin kondition på. Måske bliver padel en ny hobby for dig og dine venner denne sommer?

Spilles som double  

Kan spilles indendørs eller udendørs  

Banestørrelse: 10 x 20 meter, omgivet af glas og metalnet 

Bat: Tyk og let bat med huller 

Boldtype: Padelbold 

Badminton ketcher med fjerbold.

BADMINTON

For mange mennesker er badminton blevet kendt fra barndommens lege i skolegården. Sporten er især populær i flere asiatiske lande. Badminton er et af de hurtigste boldspil, idet en badmintonbold flyver med en maksimal hastighed på 500 km/t under et spil. På trods af sin hastighed er badminton velegnet til alle. Badminton kan spilles både indendørs og udendørs, men når sporten spilles udendørs, udfordres den yderligere af vinden, som let kan påvirke boldens bane.   

I badminton slås fjerbolden over nettet til modstanderen. Badminton er også en sjov udendørs sommersport, da man kan spille med venner uden at have en bane og net – for eksempel i en lokal park. 

 

Spilles som single eller double 

Kan spilles indendørs eller udendørs  

Banestørrelse: 13,4 x 5,2-6,1 meter  

Ketcher: Badmintonketcher 

Boldtype: Fjerbold 


Er du allerede begyndt at få lyst til at gå på banen? Prøv et spil denne sommer, og hvem ved, måske finder du en ny hobby.  Du er i hvert fald garanteret en god workout i godt selskab med en ven eller veninde, uanset hvilken sport det drejer sig om 🌞 

Er du interesseret i fodbold? Læs også Er du mest til indendørs fodbold eller futsal?

Hvis du er på jagt efter nyt træningstøj, inden du går på banen, kan du se JD’s udvalg af træningstøj her 💦 

Flere indlæg som dette

UNDERHOLDNING | maj 16, 2022

NIKE 50 ÅR

Næste indlæg