jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHOLDNING | april 15, 2022

7 sjove udendørs aktiviteter

Kan du mærke det? Dagene er blevet længere, temperaturen stiger, og humøret bliver generelt bare bedre… Den er god nok! Foråret er her, og forår og udendørs aktiviteter går nærmest hånd i hånd.

Hiv fat i nogle af dine bedste venner, og planlæg en hyggelig og aktiv dag ude i det fantastiske vejr!

“Aktiviteter man kan foretage sig udendørs? Hvad skulle det dog være?!” tænker du muligvis nu… Måske er du ikke typen, som synes det er sjovt at tonse rundt i græsset efter en bold og skyde mod mål, og måske er en omgang tennis heller ikke lige dig. Hvad gør du så?

Worry not! Som altid har JD din ryg! Der er et hav af aktiviteter, man kan lave udenfor, uanset om man er en stor eller lille gruppe. Nogle kan du med garanti huske fra din skolegang, og andre har du muligvis endnu til gode at kaste dig ud i.

7 sjove udendørs aktiviteter


Vi kommer her med 7 forslag til, hvad du og dine venner kan hygge jer med på de lune forårsdage. Keep on reading…

Beach volley på stranden som forslag til aktiviter

BEACH VOLLEY

Der findes mange måder at være aktiv på, og de behøver ikke at indeholde hverken løb eller et træningscenter. Man kan sagtens få pulsen op på andre måder, blandt andet til en god omgang beach volley!
Beach volley kan godt synes som en ret så nymodens sport, men faktisk stammer den tilbage fra 1920’erne. Dog gik der mange år, faktisk godt og vel 50, før at man afholdt det første VM i Beach Volley. 

Hvis du bor nær stranden, og du godt kan lide at tumle rundt i sandet, så er det helt ideelt at slå et volleynet op. Hop i et sæt tøj med god bevægelighed, så du let kan springe efter bolden, få fat på vennerne, del jer op i to hold, og giv den gas!

Hvis man ikke er så vild med sand og strand, så kan en god græsplæne under åben himmel også sagtens gå an.

Stigegolf og Frisbee golf som foreslag til udendørs aktiviteter
STIGEGOLF

Sidste sommer fandt Stigegolf virkelig vej til de danske haver – og spillet er kommet for at blive. 

Det stammer fra San Diego, Californien og så første gang dagens lys i 2003. Der er dog vandrehistorier om, at man i gamle dage kastede slanger op mod et hegn i stedet for, og at dette skulle have været inspirationen til spillet.

Man kan være op til 4 spillere, men de fleste deler sig op i to hold og spiller mod hinanden. Det er altså et helt genialt spil at tage med på en picnic, hvor man blot er et par venner, der gerne vil hygge sig.

FRISBEE GOLF

Selvom Frisbee Golf, som man også kalder Disc Golf, blev opfundet helt tilbage i starten af 1900-tallet, så er det først for alvor blevet populært i vores del af verden i løbet af de seneste par år.
Reglerne minder meget om golf, men der er jo naturligvis den forskel, at i denne version er det ikke en golfbold, man sender i fuld fart mod horisonten – Her er det en frisbee man skal forsøge at få i mål.

En bane har typisk mellem 9 til 18 huller, og det er sjovt for både børn og voksne. Det kan sagtens tage et par timer, inden man er helt i mål, og hvis man er typen, der også gerne vil have nogle skridt ind på kontoen, så er der rig mulighed for det.
Nyd en hyggelig familiedag i det gode vejr med hele din familie og en omgang Frisbee Golf. Husk en god cap eller et par solbriller, så du let kan sigte mod målet, uden at blive generet af solen!

Petanques som forslag til sjove udendørs aktiviteter
PETANQUE

En klassiker, når det kommer til udendørs aktiviteter, er Petanque. I mange årtier blev det betragtet som noget, der måske var lidt mere for den ældre generation, men i løbet af de sidste par år er spillet blevet taget op igen blandt den yngre generation. Især i en kombination med en kølig drink og med lidt baggrundsmusik er det yderst populært. Så hvis du er en af dem, som aldrig har begivet sig ud i at kaste kuglerne, så er det bare med at komme i gang.

I petanque er man som regel to hold mod hinanden, men på hvert hold kan I være så mange, som I nu synes. I skiftes blot til at kaste med kuglerne.
Som tilskuer kan det godt virke som et meget roligt spil – men er man konkurrencemenneske, så vil man opleve den spænding, der flyder igennem kroppen, som kuglerne triller ned ad banen.

SÆKKELØB

Er du klar på en tur tilbage til barndommen? Hvem husker ikke, at man til en børnefødselsdag skulle deltage i alverdens lege, hvor sækkeløb blandt andet altid var en del af de mange aktiviteter. Normalt vil man måske tænke, at sækkeløb blot er for børn. Men hvorfor ikke spice det lidt op?

Del jer op i to hold, og sørg for at forberede nogle udfordringer, som hvert hold skal gennemføre på vejen, inden de vender hoppende retur til holdet og videregiver sækken. Dette kan være udfordringer som at bunde en drikkevare, spise 3 flødeboller hurtigst, få en kuglepen til at ramme ned i hullet på en flaske ved hjælp af en snor, der holdes med munden. Mulighederne er mange, men en ting er sikkert; Både puls, humør og konkurrencegenet kommer til at toppe i denne leg.

Kroket som foreslag til sjove udendørs aktiviteter

KROKET

Havespillet over dem alle! Hvis man er vokset op med have, så er sandsynligheden for, at man har haft et kroket spil ret så stor. Det vides faktisk ikke helt præcist, hvor gammel kroketspillet er, men det blev en del af Sommer-OL i år 1900, så det har en del år på bagen efterhånden – det gør det dog ikke mindre sjovt!

Det kan spilles af børn, det kan spilles af voksne, det kan spilles af alle. Der kan være noget så nostalgisk over at sætte banen op og øge sværhedsgraden, alt efter hvem man skal konkurrere med og imod.

Ligesom med Petanque så kan et godt gammeldags spil kroket let spices op, og vi synes, at du skal give dig i kast med køllerne.

RUNDBOLD

Når man er en større gruppe, så kan det godt være svært at finde en aktivitet, hvor alle kan deltage på samme tid, og hvor man også får rørt sig. 

Der er dog en særlig leg, som aldrig slår fejl. Det er sjovt, man får motion, og det handler om at være både skarp og hurtig: Nemlig rundbold! 

Man husker de gode sommerdage, hvor man med sin klasse eller med en stor gruppe af sine gode venner indtog en fodboldbane eller et godt græsareal i en park og brugte timer på at “slå hinanden hjem” i en god omgang rundbold.

Marker banen med de 4 baser, stil dit boldøje skarpt, og giv bolden et godt slag med battet. Husk at iføre dig et par gode sko, så du står godt fast i græsset, når du løber fra base til base!

Uanset hvilken aktivitet man er til, om man gerne vil røre sig eller tage den mere med ro, så er der altid en ting, som er ret eftertragtet i fritiden, og det er komfort! Har du brug for lidt inspiration til dine outfits på de dage, hvor der er sjove udendørs aktiviteter på programmet? Så hop ind på JD sports, og klik et par items hjem, så du kan føle dig godt tilpas, og naturligvis vinde det spil eller den aktivitet, du nu måtte kaste dig ud i!

Flere indlæg som dette

UNDERHOLDNING | maj 16, 2022

NIKE 50 ÅR

Næste indlæg