jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHOLDNING | juli 17, 2023

VM i kvindefodbold – Her er alt du bør vide

Sommeren 2023 er i fuld gang, og denne sommer byder på masser af sportsevents med dansk deltagelse. Der er bl.a. Tour de France, Wimbledon og – det som denne blog post skal handle om – nemlig VM i kvindefodbold.  

Kvindelandsholdet har kvalificeret sig til VM 2023. Vi vil i den anledning give dig det fulde overblik af de kommende kampe til kvindernes VM.  

Findes der noget bedre end at sidde på tribunen iført de stolte røde og hvide farver med en iskold, skummende fadøl i hånden? Det er måske netop det, du skal denne sommer, når verdensmesterskabet i kvindefodbold går løs inden længe. 

Fodbold er den mest populære sportsgren i Danmark. Og det er nok ikke så underligt, eftersom fodbold er mere end bare en sport. Det er en sport, som skaber sammenhold og minder. Fodbold styrker fælleskabet mellem spillere og ikke mindst deres fans. På samme måde er det en unik følelse der opstår, når du med vennerne hepper og jubler, efter det første mål scores. Uanset om du ser kampen fra stadion, den lokale sportsbar eller hjemme fra stuen, giver det en særlig national følelse. Man får dermed skabt uforglemmelige fodboldminder. 

I år har Australien og New Zealand slået sig sammen om at være værter til dette års verdensmesterskab – og vi kan slet ikke vente til det går løs!


Vidste du:
Det er første gang at VM afholdes i to lande.

 

Hvornår er der VM?

Det hele går løs den 20. juli og afgøres med den endelige finale søndag den 20. august.  

32 lande er med i opgøret om titlen: Vinder af VM 2023  

Vidste du:
Tilbage i 1991 begyndte man at afholde turneringen med blot 12 hold. Henover årene er turneringen blevet udvidet bl.a. i 1999, hvor man besluttede at udvide med i alt 16 hold. I 2015 var der 24 konkurrende hold. Og i år er der hele 32 deltagende nationer med i kampen om det eftertragtede VM-trofæ.

Gruppespillets kampe

Grupperne A-H består hver af 4 nationer. Danmark er heraf i gruppe D, der udover Danmark består af England, Haiti og Kina.   

Danmarks første kamp er mod Kina, som afholdes lørdag den 22. juli kl. 14.00 (dansk tid) på Perth Rectangular Stadium. Selvom Danmark er favoritter, kan det stadig gå hen og blive en spændende kamp, da begge nationer rangerer stort set lige højt.  

Anden kamp for det danske hold er Danmark mod England den 28. juli kl. 10.30 (dansk tid) og afholdes på Sydney Football Stadium. Her skal de op mod det stærke lioness-hold, der året forinden vandt det europæiske mesterskab. Kampen bliver defor sandsynligvis den sværeste for Danmark i gruppespillet. Kan vores landshold mon få sejren hjem? 

Blot 4 dage senere afholdes Danmarks sidste kamp i gruppespillet, der mellem Danmark og Haiti går i gang tirsdag den 1. august kl. 13.00 (dansk tid) på Perth Rectangular Stadium. Her gælder det Haiti, hvor Danmark på papiret er bedre, men for at vi kan gå videre til ottendedelsfinalen kræver det, at Danmark ligger i den bedre halvdel efter gruppespillet.  

Vidste du:
Kvindelandsholdets bedste placering fra tidligere VM-turneringer var i 1998, hvor Danmark sikrede sig en 8. plads efter at have spillet i kvartfinalen og tabte mod Brasilien.  

Vi hepper på vores stærke kvindelandshold, og håber de kan nå hele vejen til VM-finalen! 

Kvindelandshold

Flere indlæg som dette

UNDERHOLDNING | maj 16, 2022

NIKE 50 ÅR

Næste indlæg