featured-image

UNDERHOLDNING | november 5, 2018

Er du mest til indendørs fodbold eller futsal?

De fleste kender til indendørs fodbold, som har været en del af de fleste fodboldklubber lige siden tidernes morgen. Nu er futsal, der er en moderne og anderledes form for indendørs fodbold, også kommet på dagsordenen, men ikke alle kender til denne form for fodbold endnu. Her er listen over de største forskellen på de to sportsgrene:

Banen: Begge typer fodbold bliver spillet indendørs på en håndboldbane og med håndboldmål. Men til klassisk indendørs fodbold er hele banen rammet ind i bander, som man kan bruge i sit spil for at snyde modstanderen. Mange benytter banden, som en ekstra spiller og kan derfor hurtigt komme udenom en modstander. Det er ikke helt det samme i futsal, her er nemlig ingen bander. Det betyder at medspillerne skal hjælpe mere hinanden, og det er ikke lige så nemt at køre solo. Da der ingen bander er i futsal, bruger man også indspark, men ikke indkast, som normalt i udendørs, hvilket bl.a. er grundet bolden.

Bolden: I futsal er bolden mindre end normalt og har en blødere inderbold for at sikre bolden ikke hopper så meget, samt sørger for at det handler om at spille bolden rundt og hjælpe sine medspillere. I indendørs fodbold bruges en mere normal fodbold, dog er den blødere end den type som bruges til udendørs fodbold. Men fordi boldene er lidt forskellige, er det altid en god idé at øve sine skills med forskellige typer bolde. Afprøv fx denne adidas Glider Fodbold til de voksne spillere eller denne Nike Premier League 18/19 High Visibility Mini Fodbold til mini me.

adidas Glider fodbold i pink og hvid
Nike Premier League 18/19 High Visibility Mini Fodbold

Målmand: Bruges ikke til den mest udbredte form for indendørs fodbold. Her benytter man, som oftest begrebet ’en flyvende målmand’, men man må heller ikke parere med hænder. Hvis det sker, så ryger spillere ud af banen til næste mål. I futsal er det noget helt andet, her må målmanden godt parere med hænder inden for straffesparksfeltet, hvis det skulle være nødvendigt. Så bliv klar til futsal med et par målmandshandsker, fx disse adidas Predator Målmandshandsker eller Nike GK Match Målmandshandsker til junior.

adidas Predator Målmandshandsker i rød og sort farve
Nike GK Match Målmandshandsker til junior

Kampen: En futsal kamp tager to gange 20 minutters effektiv spilletid, og på hvert hold er der en målmand, samt 4 markspillere på banen af gangen. I indendørs fodbold er man derimod 4 spillere på banen fra hvert hold ad gangen, og der skal hele tiden være én spiller fra hvert hold, som befinder sig over midterlinjen. Kampens længde er forskellig fra turnering til turnering,  men varer typisk omkring 7-10 minutter, hvor der gives fuld gas uden pauser. Derfor skal du også være i topform for at spille og sørge for, at du træner. Find al træningsudstyr, som du står og mangler, hos JD Sports og tjek vores fodbold sektion hvor du både kan finde sæt, fodbolde, sportsudstyr og træningstøj til fodbold. For mere inspiration tjek vores instagram eller følg vores blog.