jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHOLDNING | maj 7, 2024

Mors dag: Find den perfekte gave

Mors dag er selvfølgelig dagen, hvor alle de skønne mødre derude skal forkæles.

Nogle kan godt lide at gå all in med en stor mors dag gave og en lækker middag eller frokost, mens andre gerne sender eller kommer forbi med en buket og et sødt kort. Uanset hvad du finder på til din mor, så er det selvfølgelig tanken, der tæller.

Har du lagt planer for årets mors dag? Hvis ikke, så kommer vi her hos JD med nogle forslag til, hvad du kan lave med din mor eller give hende i gave.

hjerte halskæde mors dag

Hvornår er det mors dag?

Lad os lige starte med at få det på det rene. Mors dag 2024 falder på søndag den 12. maj. Det er den anden søndag i maj, der står i mødrenes tegn, og datoen skifter derfor fra år til år.

Mange har en idé om, at Valentinsdag blandt andet er til, for at sælge chokolade, og Halloween for at sælge slik, og man kunne mistænke mors dag for at skulle sælge blomster. Men der er faktisk en rigtig god grund til, at den fejres, og at blomster gives. Anna Marie Reeves Jarvis boede i Grafton, Virginia, hvor hun i over 30 år arbejdede med andre mødre for at forbedre sanitet og børns forhold tilbage i starten af 1900-tallet. Det var hendes idé, at mødre skulle fejres, hvilket de i dén grad også fortjente. Anna Jarvis, Anna Maries datter, fik traditionen op og køre og i 1914 blev det en national mærkedag i USA.

Traditionen nåede til Danmark lidt senere, nemlig i 1929, som en hyldest til alle mødre i Danmark. Dagen blev særligt populær op igennem 50’erne og i dag lever den i bedste velgående. Hos JD elsker vi naturligvis vores mødre, og synes, de fortjener det hele.

blomster tulipaner mors dag

Mors dag blomster

“Roser er røde, violer er blå, du er den bedste mor, man kan få”

En ægte klassiker på mors dag er en fin buket fra blomsterhandleren med en æske chokolade eller flaske vin til. Det er som oftest fantastisk flotte buketter, som sættes sammen til denne dag, men det kan blive en dyr affære. Foråret er over os, så hvorfor ikke selv samle en? Din mor kan med garanti ikke stå for en buket, du selv har været ude at plukke. Måske hun endda får endnu mere lyst til at tørre den, så den holder endnu længere.Brunch i mors navn

Har din mor en yndlings brunchrestaurant? Eller er der en speciel type brunch, som hun elsker? Så se at få booket et bord! Arranger alternativt en hyggelig brunch hjemme hos dig selv, eventuelt sammen med dine søskende. Så er du sikker på, der bliver serveret lige det, din mor bedst kan lide, og det behøver jo ikke koste en formue. Dæk bordet fint, og sæt lidt baggrundsmusik på, så sidder den hyggelige stemning lige i skabet!Tid til forkælelse og gode oplevelser

En god omgang forkælelse – hvem har ikke brug for det? Er din mor typen, som går op i sit udseende og velvære? I så fald er en lækker ansigtsbehandling, en tur i neglesalonen eller en god massage den perfekte mors dag gave!

Det kan også være, at din mor trænger til at få en på opleveren. Er der noget, din mor kunne tænke sig at prøve, men aldrig har fået taget sig sammen til eller har været i tvivl om, hvorvidt hun turde? Hvorfor ikke gribe chancen og overraske din mor med en sheltertur, vinsmagning, rappelling, østerssafari, eller hvad der nu står på ønskelisten?

tegnebræt kreative mors dag gave

De personlige gaver

Er du kreativt anlagt? Så hav din mor i tankerne, når du går i gang med dit næste lille kreative projekt. Måske er du begyndt at hækle og kan hurtigt bikse et par søde grydelapper sammen. Hvis du maler, kan du gribe pensel og lærred og skabe et personligt værk, som din mor kan have hængende derhjemme.

Du kan også købe en ramme med plads til flere billeder og indsætte fine familiebilleder med små søde noter til din mor. Den perfekte mors dag gave, som hun kan have hængende eller stående derhjemme, og som minder hende om, hvor elsket hun er.

Hvad kan man give sin mor til mors dag, hvis man derimod ikke er vildt kreativ? Der er heldigvis også andre måder, hvorpå man kan lave en personlig og sød gave. Lav for eksempel en lille bunke gavekort med ting, du ved, din mor vil elske, såsom en hyggelig frokost hjemme hos dig og en hovedrengøring udført af dig.

Mulighederne er mange, når det kommer til hjemmelavede gaver. Ja, faktisk er det kun fantasien, som sætter grænser!Det er tanken der tæller

Mors dag behøver ikke være dyr eller byde på vilde oplevelser. Det, som i virkeligheden betyder noget, er tanken bag, og tiden man bruger sammen. Uanset hvad du har planlagt for din mor på søndag, så ønsker vi her hos JD dig og din mor en rigtig dejlig mors dag

Hvis du er på jagt efter matchende outfits til dig og din mor, så find inspiration her

Flere indlæg som dette

UNDERHOLDNING | maj 16, 2022

NIKE 50 ÅR

Næste indlæg