jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SNEAKERS | maj 16, 2022

NIKE 50 ÅR

Vi fejrer Nikes 50 års fødselsdag!

I de sidste fem årtier har Nike vundet popularitet med sit banebrydende design, innovative teknologier og ikoniske sneakers. For at fejre et halvt århundredes rejse, dykker vi ned i arkiverne, fejrer mærkets fortid og tager et kig ind i fremtiden.

Throwback til 1972

Nike blev skabt i maj 1972, da en drøm, en kærlighed til sport og en stor ambition mødtes. Og resten, som Phil Knight siger, er historie.

Fra dag ét blev alt, hvad der blev gjort hos Nike, gjort, for at atleter over hele verden kunne få mest muligt ud af deres eget potentiale – så folk kunne gøre ting, de ikke vidste, de kunne gøre. Nike har for eksempel ført an inden for både sport og street fashion med nyt design og banebrydende innovation, og mærket viser stadig ingen tegn på at sætte farten ned.

En pioner inden for sport og street fashion

I det sidste halve århundrede har Nike ført an inden for sport og street fashion. Tag for eksempel Bill Bowerman, der skabte sin første vaffelmønstrede skosål ved at hælde gummi på sin kones vaffeljern. Endnu et eksempel er de moderne teknologier som FlyEase og Dri-FIT. Nike udvikler konstant nye innovationer for både at få os til at se bedre ud og føle os mere komfortable.

For at fejre mærkets 50-års jubilæum tager vi et kig på nogle af fortidens højdepunkter!

I 1970 introducerede Nike den første skomodel med det legendariske Swoosh-logo. Cortez, Blazer, Tailwind, samt mange andre skomodeller, fik deres debut i gården eller på banen. Nikes Air-teknologi opstod med udgivelsen af ​​Tailwind – den første løbesko med luftlommer i ydersålen. Dette fortsatte op i 80’erne med udgivelsen af ​​den første Air Force 1 i 1982, som siden er blevet en ikonisk sneakers. Spol tiden frem til 1987, hvor Nike for første gang introducerede Air foring i deres Air Max 1 model.

Igennem 90’erne fortsatte Nike med at udgive legendariske modeller, da Tinker Hatfield designede
Air Max 90, Sergio Lozano designede Air Max 95 og Christian Tresser designede Air Max 97.

Heller ikke efter århundredeskiftet har Nike bremset introduktionen af ​​flere nye teknologier – lige fra Flyknit- og React-teknologier, der bringer løbesko til et nyt niveau, til større og bedre udgaver af de synlige Air-enheder. Se vores kollektion her!

Flere indlæg som dette

SNEAKERS | januar 11, 2024

Move Big med JD

SNEAKERS | september 24, 2023

On the Move med Mercier

Næste indlæg