jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHOLDNING | marts 12, 2019

Tjek det ud!: Skateboarding

Sport fylder en del i mange folks hjerter.

Vi mødes, samles, dyrker fællesskaber og vender nederlag til sejr. Både i flok og personligt. I Danmark er vi ikke i tvivl om, at Fodbold ligger nummer et! Håndbold en stærk to’er, og boksning er vi også glade for. Men én sportsgren er særligt begyndt at snige sig ind i hverdagsbilledet. Den har været anset som rebelsk og ulovlig, men er nu blevet mere mainstream og elsket af børn, unge, voksne og old school sjæle. De super gamle kalder det et bræt med hjul på, vi kalder det skateboard.

Skateboard og ekstremsporten skateboarding/skating kommer oprindeligt fra Californien. Sporten fik for alvor fat i folks opmærksomhed i 70’erne, hvor konkurrencer og brands begyndte at springe op, udelukkende med fokus på skating og skatere. Disse brands var med til at skabe skating og gøre sporten så stor, som den er i dag. Mange af disse brands findes stadig i dag og i bedste velgående.

Her hos JD Sports har vi selvfølgelig også nogle af de helt store spillere. Vi har en let blanding af nye super-producenter og gamle giganter, der alle sammen gør sit for at gøre skating til en af verdens fedeste sportsgrene! ( Hvis i spørger mig 😉 )
Der er tale om giganterne: Adidas Skateboarding, Nike SB, DC Shoes, Converse og Vans.

På billedet ses en Converse Chuck Taylor model i hvid.
På billedet ses et sæt Converse Chuck Taylor model i sort.

Converse

Converse er et mærke som alle kender! Men ikke alle ved at de er dybt integreret i skateboarding. Det overrasker nok ikke, at Converse har del i det rebelske skatermiljø med deres kendte All Star og One Star modeller, men hvad vildere er, at de faktisk sponsorerer Danmarks største skatelegende: Rune Glifberg! En mand som har indtaget sporten på den internationale scene og ses i samme lys som legenderne Tony Hawk, Steve Caballero, Lance Mountain m.m. Rune er sågar en del af de ikoniske Tony Hawk’s Pro Skater spil, som dominerede 00’ernes spillekonsoller. Converse sikrer både rebelsk look og skatestil med både t-shirts, hoodies, leggings, bukser og meget mere. Vi skal heller ikke glemme deres store samling af ikoniske sneakers!Adidas Skateboarding

adidas kan deres kram og har i mange år stået på podierne ved de olympiske lege, VM’er og utallige andre events. De er også med på beatet, når det kommer til ekstremsport. Adidas Skateboarding leverer skatesko i verdensklasse, og de har et team der bakker deres ry op. adidas sponsorerer for eksempel Daewon Song (Gør jer selv en tjeneste og se ham på youtube!), Marc Johnson og Nova Vasconcellos, som er verdensklasse skatere med stil og uden frygt. Talenter som Nova, Marc og Daewon lader sig ikke sponsorere af hvem som helst, så det er et kæmpe kvalitetsstempel at have dem med på holdet. Hos JD Sports tilbyder vi t-shirts og skatesko fra Adidas Skateboarding. Forkæl din skatestil med den modige Busenitz eller den stilede Rayado Lo.DC Shoes

DC Shoes er den nyeste tilføjelse på JD Sports hylder, men er absolut ikke en lille størrelse. DC Shoes er en gigant inden for ekstremsport! Firmaet blev stiftet af selveste Ken Block (Igen, youtube.. NU!), og har produceret sko og tøj til ekstremsportsudøvere siden 1993. DC Shoes har selvfølgelig også deres eget hold af skatere og ekstremsportsudøvere, som repræsentere brandet i stor stil. Colin McKay og Danny Way er stjerner på verdensplan og legender fra 00’erne. Hos JD Sports finder du både t-shirts, shorts, hættetrøjer og polo shirts fra DC Shoes.

På billedet ses to dudes i DC Shoes tøj.
På billedet ses to dudes i DC Shoes tøj.

Nike SB

Nike har været på markedet i mange, mange år, og langt de fleste af os kender dem godt! Nike har suppleret os med giganter som Air Max kollektionerne (90, 95, 97 og Vapormax, for blot at nævne et par stykker! ), og det er ikke længe siden, at de rykkede ind i skateboardingens verden. Nike SB er Nike’s skateboard-fokuserede brand, som udelukkende handler om skateboarding og deres verdenskendte brand. Nike SB står bag flere verdenskendte skateparks og Nike SB har selvfølgelig også deres eget team, der er spækket med verdenskendt talent! På Nike SB’s liste af talenter finder vi legenderne Eric Koston, Nyjah Huston, Stefan Janoski, Leticia Bufoni, Hjalte Halberg (DK!! WooHoo!) og legenden Lance Mountain, som er et af de originale medlemmer af Powell Peralta’s Bones Brigade (Tony Hawk, Steve Caballero, Rodney Mullen og mange flere.), skateteamet som definitivt formede sporten til den størrelse, den har i dag! Her hos JD Sports kan du boost din stil med den lækre Stefan Janoski model fra Nike SB.

På billedet ses to dudes i DC Shoes tøj.
På billedet ses to dudes i DC Shoes tøj.

Vans

Vans er en af de originale spillere på skaterbanerne, og du kender dem godt! Vans voksede op i samme miljø som skateboarding, og siden 70’erne har Vans og skateboarding gået hånd i hånd. Brandet har skabt ikoniske, stilbevidste modeller, som i dag er elsket af millioner. Old Skool, Slip-On, Sk8-Hi, Authentic. Dette er blot nogle få af Vans’ verdenskendte og ikoniske sneakers og listen er længere endnu. Hos JD Sports kan du selvfølgelig få alle de ovennævnte, men også t-shirts, hoodies, sweatshirts og tilbehør. Vans har selvfølgelig også et kæmpe hold af talenter, som giver deres kvalitetsstempel på de ikoniske modeller. På holdet finder du Steve Caballero, Tony Alva og Christian Hosoi, som er legender på størrelse Stacy Peralta, Tony Hawk og Rodney Mullen. Stærke og store spillere inden for skateboarding som Geoff Rowley, Anthony Van Engelen og Lizzy Armanto sponsoreres også af Vans. (Du kan også læse vores blog om Vans spændende historie her.)Vores sortiment vokser i takt med vores kærlighed til sport og god stil. Ligesom fodbold, så er skating kommet for at blive. Det har trods alt allerede været her i over 40 år!
Klik dig ind forbi vores website og forelsk dig i en fresh og funky skate stil fra de nævnte giganter hos JD Sports!

Vil du høre om det nyeste nye fra JD Sports inden alle andre? Tilmeld dig vores nyhedsbrev her, og få news om de fedeste drops og sprødeste sneakers.

Flere indlæg som dette

UNDERHOLDNING | maj 16, 2022

NIKE 50 ÅR

Næste indlæg