jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHOLDNING | januar 15, 2019

Nytårs Special – interview med fitnessqueen Iris Justino!

JD sætter fokus på fitness denne måned og kan her give et indblik i en ægte fitnessentusiasts hverdag. I denne omgang har vi interviewet ’the girl next door’, Iris Justino, som er kendt fra Instagram. Hun fortæller os om, hvordan hun blev vild med fitness og holder motivationen:

–       Jeg har altid dyrket diverse sportsgrene og har været meget aktiv lige så længe, jeg kan huske. Før jeg kastede mig over fitness, spillede jeg fodbold i 6 år, noget som jeg holdt af – og stadig holder virkelig meget af. Da jeg skulle på gymnasium, gik det dog op for mig, at jeg ikke ville kunne overholde de skemalagte træningstider, hvis jeg skulle lave passe min skole samtidigt. Derfor valgte jeg at starte i fitness, hvor jeg har mulighed for at træne på alle tider på dagen. Det fungerer super fint sammen med min uddannelse og giver mig de resultater jeg ønsker.

”Lige siden jeg var meget ung, har jeg synes, at former var flotte…”

JD exclusive navy colourway
Air Max 270 heel unit

Der er ingen tvivl om, at det kræver selvdisciplin at træne så hårdt, men hvor kommer inspirationen fra?

–       Jeg har altid fulgt en masse fitnessbloggere på Instagram og lige siden jeg var meget ung, har jeg synes at former var flotte. Det har været mit mål fra starten. Da jeg har svært ved at tage på, har det været lettere for mig at opnå dette ved træning. Jeg tror også, at det er fordi, jeg er halv brasilianer. Det ligger lidt hos mange brasilianere, at man gerne vil have flotte ben og en flot bagdel haha.

–       Det er vigtigt at gøre træning til en rutine og noget, som du kan se frem til. Når jeg er i dårligt humør, er træning det bedste for mig! Man kan komme ud med sine frustrationer og endda på den måde opnå en bedre og mere intens træning. Derudover giver træning altid et energi-kick, så man ofte er i rigtig godt humør bagefter.

”Det vigtigste er bare, at man giver den maks gas, når man er i fitness!”

–       Hvis man har brug for lidt ekstra motivation, så virker det altid at oprette en rigtig fed playliste til sig selv! Herudover kan man – som jeg har gjort – følge instagrammers som evt. har samme mål som en selv og derved blive ekstra inspireret.

–       Jeg ELSKER hip abductor maskinen! Jeg synes virkelig, at det er én af de eneste maskiner, som virkelig kan mærkes! En anden favorit er at træne arme, og den helt klassiske triceps pushdown er én af mine favoritter her. Jeg træner nu mellem 3-5 gange om ugen, det afhænger meget af min skole. Nogle uger når jeg kun 3 træninger, hvis jeg er stresset. Andre uger har jeg tid til 4-5 træninger. Det vigtigste er bare, at man giver den maks gas, når man er i fitness!

JD exclusive navy colourway
Air Max 270 heel unit

Ligesom så mange andre piger har Iris også haft områder på sin krop hun har været usikker på:

−     Jeg har altid haft små bryster og store ben, og begge ting blev jeg desværre drillet med som ung. Små bryster er genetisk, og medmindre jeg tager ekstremt meget på, kan jeg ikke rigtig ændre på dette. Men jeg har affundet mig med, at når man har en fin røv, så behøver man altså ikke også at have store bryster.

”..store ben kan være rigtig smukke og et tegn på styrke.”

–       Med hensyn til mine ben var det super åndssvagt. Jeg spillede meget fodbold, så det var helt naturligt at mine ben var muskuløse. Men fordi drengene dengang ikke forstod, at store ben ikke betyder, at piger er tykke, drillede de mig med det. Dette betød, at jeg forsøgte at få det dengang populære thigh gap, hvilket selvfølgelig aldrig skete med min bygning. Heldigvis lærte jeg kort efter, at store ben kan være rigtig smukke og et tegn på styrke.

–       Jeg begyndte at elske mine ben, og senere fandt jeg også ud af, at mange mænd synes at store lår er sexede. Desuden hører små lår og en stor røv ikke sammen, så jeg indså, at jeg i virkeligheden ikke behøvede begge dele! Den dag i dag er jeg super glad og tilfreds med min krop! Jeg elsker stadig at arbejde på at forbedre mig selv, men det er mere fordi det er fedt at se, hvad kroppen er i stand til!

”Jeg hader at gå i det samme som alle andre”

–       Jeg føler faktisk ikke rigtig, at min stil hører hjemme i Danmark. Jeg elsker farver, stramt tøj og kjoler. Men så har jeg fundet glæde i mit træningstøj, som aldrig bliver for koldt. Det er svært at finde et favorit mærke til træningstøj, der er så mange! Men mht. til sko er jeg super glad for Nike og adidas, de har lavet en masse flotte sneakermodeller gennem tiderne. Jeg går egentlig ikke specielt meget op i mærker generelt, men jeg er meget kræsen med tøj og sko, så en unik farve eller design er mere det, som jeg falder for. Jeg hader at gå i det samme som alle andre!

Ernæring er en stor del af det at have en sund krop og lægger basis for at kunne træne optimalt. Iris fortæller;

–       Jeg spiser egentlig meget, hvad jeg har lyst til. Jeg har en super god forbrænding, så jeg tager aldrig på. Derudover elsker jeg mad for meget til, at jeg vil begrænse mig selv på det punkt, haha. Jeg er vokset op i et hjem med en mor som er lidt af en sundhedsfreak og har derfor lært kun at spise slik eller andet usundt fredag eller lørdag. Herudover sørger jeg for at spise minimum 3 måltider om dagen og gerne op imod 5-6 måltider.

–       Min guilty pleasure er helt klart, at jeg elsker at gå i byen og feste. Jeg er en fitness tøs, og jeg kan sagtens feste uden at drikke, men det er nu meget hyggeligt nogle gange. Jeg elsker at danse natten lang, selvom det ikke er så sundt for døgnrytmen og en drink eller to (underdrivelse) skader jo sjældent.

JD exclusive navy colourway
Air Max 270 heel unit

Hvad er dine fremtidsdrømme. Og står fitness centralt i dem eller har du flere passioner du vil føre ud i livet?

–       Jeg har altid dyrket sport, så jeg har bestemt ikke planer om at stoppe på noget tidspunkt. Dog er min hovedplan, at jeg gerne vil være psykolog. Så min fitnessprofil vil foreløbig være en sidebeskæftigelse. Men hvis jeg ikke kan få lov at studere psykologi, kvote-snittet på KU er ret højt, vil en pt-uddannelse da helt klart være en spændende mulighed.

”Hvis man vil opnå noget, skal man have styr på sin viljestyrke…”

–       Jeg vil gerne tage på, både i muskelmasse og fedt. Det kræver, at jeg begynder at spise noget mere. 2018 har været et travlt år for mig, og når jeg er stresset, spiser jeg desværre ikke så meget. Så jeg håber, at jeg kan komme af med den dårlige vane og begynde at spise noget mere. Træning og kost hænger jo sammen, og hvis jeg fortsat vil se forbedringer med min træning, bliver jeg nødt til at spise langt mere.

–        Hvis man vil opnå noget, skal man have styr på sin viljestyrke og stoppe med at komme med undskyldninger for alting. Man bliver også man nødt til at mentalt forberede sig på det og evt. sætte nogle regler eller en tidsplan op for sig selv. Og så skal man jo huske sig selv på, hvorfor man fra starten ønskede at sætte dette mål!

Flere indlæg som dette

UNDERHOLDNING | maj 16, 2022

NIKE 50 ÅR

Næste indlæg