jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHOLDNING | januar 21, 2019

6 tips til yoga for begyndere

Tænker du, at yoga kunne være noget for dig? Måske har du længe tænkt på at få prøvet en yoga-time, men har ikke lige fået taget springet endnu. Vi har forsøgt at gøre springet en smule lettere for dig ved at give 6 råd til yoga for begyndere. Så bliv endelig ved med at læse!

1. Find den yoga-time, der passer til DIG

Der findes masser af forskellige former for yoga og de fleste yoga-studio tilbyder mere end én type yoga. Giv dig tid til at afprøve timer, som tilbydes i dit yoga-studio, da der kan være stor forskel på, hvad du bedst kan lide. Lad yoga-instruktøren vide, om du er ny på holdet eller om du har skader, så der kan blive taget hensyn. Husk at langt de fleste yoga-øvelser kan udføres på flere måder med samme resultat. Føl derfor aldrig, at du er til besvær. En god yoga-instruktør har altid en løsning på problemet.

2. Lyt til din krop

Frasen “no pain, no gain” passer ikke til yoga. Hvis én af stillingerne gør ondt eller er føles ubekvemt, kan du ændre på stillingen, så den bliver mere naturlig. Yoga handler ikke om at presse kroppen til ekstremer, men derimod om at finde sine grænser og arbejde rundt om disse.

3. Fokusér på dig selv

Sammenlign ikke dig selv med andre, og hold fokusset indenfor din egen yogamåtte. Til hver enkelt yoga-time kan deltagerne være på forskellige niveauer, og hver persons udvikling sker i et forskelligt tempo. Så tænk lige over dette, før du sammenligner din kriger-stilling med sidemandens.

4. Find ro i sindet

Yoga-lokalet er et sted, hvor de fleste virkelig kan slappe af. Har du dog har haft en kaotisk og stressende dag på arbejde, vil det gavne din udvikling og læring at tømme hjernen, inden du tager til yoga. Brug 5 minutter til at komme ned i gear, inden du gør dig klar på yogamåtten.

yoga-workout - begynder yoga
Yoga for begyndere

5. Vær tålmodig

Yoga er en langsom kunstart, der kræver et strejf af tålmodighed. Forsøg ikke at presse dig selv for meget, men lyt til din krop. Hvis du stadig ikke balancerer i de mest krævende stillinger, må du ikke tabe modet. Øvelse gør mester! Husk også at effekten af yoga på sind og krop ikke bare vises lige efter de første par gange, men vil fortsætte med at vokse efter hver time du deltager i.

6. Forbliv positiv

Udover selvindsigt og zen er yogaens mål at bringe positivitet og godhed ind i livet. Så abn dit sind, og start din nye yoga-hobby med en sund og positiv indstilling. På den måde får du mest ud af din træning og udvikling.

Hop ind på www.jdsports.dk og find inspiration til yoga-garderoben og tjek også vores brede sortiment af andet fitnesstøj til både mænd og kvinder. Hold dig opdateret på vores Instagram og Facebook på hotteste sneakers, konkurrencer og trends.

Flere indlæg som dette

UNDERHOLDNING | maj 16, 2022

NIKE 50 ÅR

Næste indlæg