jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHOLDNING | februar 26, 2021

Løb for begyndere

Har du en lille løber gemt i maven (eller benene, om man vil), men du synes, det er lidt svært at komme igang? Har du drømmen om at løbe over målstregen til et maraton, men du aner ikke, hvordan du skal nå derhen? Don’t worry! Vi har nemlig lavet en guide til løb for begyndere!

Uanset om du har planer om at løbe lange distancer, eller om du blot gerne vil i gang for at få lidt mere motion ind i din hverdag, så kan alt begyndelse være svær. 

Vi giver dig her tips og tricks til at gøre processen lettere, så du kan komme i gang på en ordentlig måde og opretholde motivationen, mens du er i gang.

Løb for nybegyndere - trapper

Kom godt fra start

Noget som virkelig kan være med til at booste motivationen er, hvis man har et lækkert sæt løbetøj, som ligger og venter på en. 

Derfor kan det være en rigtig god idé at investere i et par lækre tights, gode stødabsorberende løbesko og en smart løbetrøje, som du glæder dig til at få på, og som du føler, at du ser smart og sporty ud i.

Løb for begyndere - Kridt løbeskoene

Keep it up!

Når man så er kommet i gang, så kan det godt være svært at holde motivationen oppe. Det kan blandt andet være fordi, at man knokler og knokler, men man synes stadig, at målet er helt uden for rækkevidde. 

Under denne proces er det naturligvis rigtig godt at have et mål, man kan se frem mod, men det er ikke det, man skal fokusere på. I stedet bør man kigge på alle de små fremskridt, som faktisk kan ses ret hurtigt, når man er begynder.

Derfor kan det anbefales at anskaffe sig et ur, som både kan tracke tempo, udvikling og ruter. Hvis du synes, at det er lidt voldsomt, at skulle ud og købe et ur til formålet, så findes der i dag også flere forskellige apps, som kan hjælpe dig med at følge med i din udvikling.

Løb for begyndere -

Lav en plan

Når man har sat sig et mål, kan man godt være utroligt fokuseret på at komme frem ad hurtigst muligt. Øvelse gør mester, siger et gammelt ordsprog, men lige med løb er det faktisk vigtigt, at man ikke farer for hurtigt frem. Din krop skal kunne følge med i processen. 

Start derfor stille og roligt ud med et løbeprogram, som indeholder det klassiske gå-løbe-gå princip – disse løbeprogrammer findes i et utal på nettet. I og med at du starter stille og roligt, og derfor med tiden øger tempo og distance, har du større chance for at nå dit mål uden en masse skavanker, men også på en måde hvor du kan opleve en masse succesoplevelser undervejs. Ydermere anbefales det, at man holder sig til maks. 3 løbeture om ugen, når man starter op.

Husk at hvile

Det er ikke bare rart at hvile, efter du har været aktiv. Det er også nødvendigt, hvis du gerne vil blive bedre. Hvis du giver din krop muligheden for at restituere, så sker der det, at dine muskler stille og roligt med tiden bygger sig op og bliver stærkere, og derved kan de holde til, at du presser dem mere. 

Hvis ikke, dine muskler får lov at hvile og genopbygge sig selv, så vil de i stedet nedbrydes, hvilket betyder, at de bliver svagere, og at du derfor ikke vil kunne udvikle dig i forhold til din performance. Derfor er hvile utroligt vigtigt, så din krop hele tiden kan blive stærkere og følge med i det rette tempo.

Det siges, at musik kan være med til at forbedre ens løb. Simpelthen fordi, at det kan være med til at flytte fokus fra det hårde, og så bliver man da bare i godt humør af en god playliste. Vi har samlet vores bud på gode sange med et godt tempo, som du kan lytte til, når du er ude og løbe. Se vores forslag playliste til løbeturen her.


Flere indlæg som dette

UNDERHOLDNING | maj 16, 2022

NIKE 50 ÅR

Næste indlæg