jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

MODE | november 19, 2018

¿Wanna Velour?

Velour har sneget sig ind i alles hjerter, og ikke mindst i alle garderober i 2018. Med stjerner som Kendall Jenner i spidsen for denne fede trend har retro har for alvor gjort sit indtog i år. Denne gang i form af lækkert, lush velour – og det er over hele linjen; London & New York Fashion week, på den røde løber i Cannes og ikke mindst i Hollywood!

En trend, som startede med 90’er træningssættet og de super fede chunky sneakers – stadig et ultra hot item lige nu – er nu blevet endnu mere glamourøs. Velour er tilbage, og trenden indtager gadebilledet ‘as we speak’! Så læs dig ind i denne sprøde – eller egentlig bløde – trend og se, hvordan du tilpasser velvet-trenden til din egen stil, så du undgår en fashion fail denne vintersæson.

Velour tilbage i 60’erne og 70’erne

Velour var et nyt, spændende materiale tilbage i 1960’erne. Det blev hurtigt ensbetydende med den rebelske ungdom, som frasagde sig de tidligere generationers værdier og krævede et friere liv med selvbestemmelse – uden de mange kvælende restriktioner for, hvordan et liv skulle leves. Det obligatoriske kedelige jakkesæt, som stod for den borgerlige tilværelse, med villa, volvo og vovse blev kasseret. Velour var nyt, fresh og stod i stærk kontrast til forældregenerationen. Musikere, såsom The Bee Gees og andre berømtheder omfavnede denne nye trend og satte eksemplet for ungdommen med velour i alle regnbuens farver, i patchwork, som jakkesæt, træningssæt, bluser og bukser.

ungt par i træningssæt
Ung kvinde i FILA crop hoodie

70’erne var perioden, hvor velour-trenden toppede, og alle de nyskabende trends, såsom velour-bølgen, blev endnu mere flamboyante og farverige. Efter flere års tilløb, kulminerede fashion revolutionen for alvor! 70’erne blev et årti med flower-power og glade dage, pallazzo bukser, hippie-kjoler i vilde mønstre og hønsestrik i vilde farver. Der var ingen vej tilbage til den kedelige grå tilværelse mere. Livet var Lush – afspejlet i lækkert velour.

Hvordan bæres velour?

Velour forsvandt selvfølgelig igen efter fremmarchen i 70’erne og har ligget i dvale, med undtagelse af nogle forsigtige forsøg på et comeback i 90’erne, lige indtil nu! Alle de største stjerner på de røde løbere rundt om på kloden, har sagt god for denne trend i 2018, og vi har set et utal af buksedragter, jakkesæt, aftenkjoler, nederdele og bluser i dette lækre, bløde stof. Der har været frit slag i år mht. hvilke farvenuancer man kan bære sine velour-items i, en tydelig favorit har dog været mørk vinrød, som jo tager sig vildt godt ud i dette lækre materiale.

 

Så er spørgsmålet; hvordan bærer du det til daglig? Svaret er selvfølgelig; som træningssæt! Tracksuitet var også en del af velour-trenden for årtier tilbage, og er det nu igen. Alle de største mærker støtter op omkring denne trend, f.eks er en af de mest populære hot items lige nu et ultra cool træningssæt i den hotte vinrøde farvenuance fra adidas Originals.

 

Kombiner dit retroinspirerede træningssæt med et par chunky sneaks og surf med på retrobølgen lidt endnu. For at gøre det nemt for dig, har vi samlet et udvalg af de fedeste retrotrends lige her. Tjek bl.a. adidas Originals 3-Stripes Velvet Løbebukser Dame, adidas Originals 3-Stripes Velvet Crop Overhead Hættetrøje Dame & adidas Originals 3-Stripes Velvet Long Sleeve California T-Shirt Dame i en vinrød farvenuance eller stilet sort. Mix og match og skab dit helt eget retro velour look til vintersæsonen 2018.

Flere indlæg som dette

MODE | februar 16, 2024

Make Moves med Mercier

SNEAKERS | december 30, 2022

New Year, New Me

Næste indlæg