jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

UNDERHOLDNING | januar 30, 2019

Eksklusivt interview med fodboldspiller Katrine Veje

Katrine Veje er en af Danmarks nok allerbedste kvindelige fodboldspillere! Hun har kæmpet og opbygget et stort talent, og idag spiller hun på det danske kvindelandshold, samt midfield for Arsenal.
Vi er utroligt stolte af at kunne dele dette eksklusive interview med jer, så læs med og hør om Katrine, hendes liv og hendes passion, fodbold.

Hvordan fandt du din rolle i dit team? Var der en position på banen, som faldt dig naturligt fra start af, eller har det været noget, du har måtte arbejde hen imod?

Jeg startede med at spille fodbold, da jeg var 5 år gammel og allerede her, fandt jeg ud af, at det med fodbold var jeg da meget god til. Min veninde hev mig med til en indendørstræning med drengene i Middelfart, hvilket jeg synes, det var det fedeste! Jeg startede herefter og endte med at spille på hold med blandt andet Christian Eriksen og Rasmus Falk til, at jeg var 15 år gammel. Jeg startede egentlig som venstre back, og dernæst blev jeg rykket frem som venstre kant. Nu er jeg så tilbage på venstre back på landsholdet, og i klubben, dog mere en offensiv back end tidligere, hvilket passer mig super godt og naturligt. Jeg har egentlig altid været god én mod én og læst modstanderne godt, så at være wingback passer mig super godt i øjeblikket.

Katrine fortæller om, hvad der især har været hendes drive, og hvordan det startede.

Jeg startede som sagt i en tidlig alder og har altid spillet fodbold med drengene, indtil jeg flyttede til Vejle Boldklub i en alder af 15. Det har altid været kærlighed til sporten, og at man var et hold. At man udvikler sig sammen, taber og vinder sammen samt det sammenhold man skaber på og udenfor banen. Det har altid drevet mig, og jeg synes, det er fedt, at man altid har støtte fra sine holdkammerater i alle situationer. Mange af mine bedste venner og veninder, har jeg også mødt gennem fodbolden.

“Det er hele pakken, man skal have med, hvis man vil slås med de allerbedste på toppen!”

Men hvad er vigtigst; Mentaliteten til at vinde eller den perfekte fysik?

Uha, det er en blanding, synes jeg. Man skal altid være i den perfekte fysiske form, og det er det man hele tiden træner mod. Men samtidig skal man også have hjernen med, og derfor er det også blevet mere og mere populært at have en mentaltræner, som jeg også selv benytter mig meget af. Jeg har egentlig altid forsøgt at forholde mig til citatet: 10% talent og 90% hårdt arbejde. Det er hele pakken, man skal have med, hvis man vil slås med de allerbedste på toppen!

Har du nogensinde haft en større skade, som har sat en stopper for træningen i en længere periode?

Jeg har faktisk været ret heldig i forhold til skader (7-9-13). Jeg kom slemt til skade under min første EM-slutrunde på Island med U19, i en alder af 16, hvor jeg blev tacklet hårdt bagfra. Jeg kom til skade med min læg, da jeg slog en flig af lægbensknoglen. Den skade drillede mig en del efterfølgende med kramper i læggen og ”gik op”, når en bold blev sparket hårdt ind på underbenet. Jeg blev heldigvis behandlet super godt af vores behandlere i min daværende klub, OB, og kom forholdsvis hurtigt tilbage på banen.

Man skulle måske tro, at en fodboldspiller også ser en masse fodbold i fritiden, men Katrine fortæller os, at dette ikke altid er tilfældet. 

Jeg ser faktisk ikke særlig meget fodbold i fjernsynet, hvilket godt kan lyde lidt skørt. Men da der er træning hver dag for mig, kan det godt bliver for meget også at bruge min fritid på fodbold. Jeg kan godt lide at se fodbold, hvis jeg kender nogle på banen. Jeg følger Tottenham og FCK en del, men mit favorithold må være Real Madrid, selvom det ikke går super godt for tiden. Jeg kan godt lide måden, de spiller fodbold – alle vil besidde bolden, er dygtige driblere og speeden.

Som mange andre har Katrine også set op til en fodboldspiller og er blevet påvirket samt inspireret af ham igennem fodboldkarrieren.

Jeg har altid set op til Zidane, da jeg synes, at han var en fantastisk fodboldspiller. Jeg mødte ham faktisk på en ferie i Dubai for 2 år siden, da vi boede på samme hotel. Jeg fik taget billede med ham og jonglerede med hans sønner og ham – det var vildt! Der blev jeg en meget lille pige igen, haha.

Udenfor fodbolden må det generelt være min familie, som altid har troet på mig, støttet mig og altid været klipperne bag mig. Det er jeg dybt taknemmelig for, da man som fodboldspiller har ups and downs.

“Man glemmer lidt verden omkring sig og problemerne, når man træder ind på grønsværen…”

Nogle atleter sammenligner det at udøve deres sportsgren med en form for meditation. Vi spurgte Katrine om dette er noget, hun kan relatere til.

Jeg kan sagtens relatere til dette. Jeg bruger det mere som et pusterum. Jeg kan sagtens mærke, hvis jeg har haft en dårlig dag, at fodbolden kan give frihed. Man glemmer lidt verden omkring sig og problemerne, når man træder ind på grønsværen for at træne eller spille kamp. Så er der kun én ting der gælder, og det er spillet, holdet og bolden.

Har der været øjeblikke i dit liv, hvor du har følt, at fodbold ikke var vejen du skulle gå?

Ja, det har der bestemt. Der er op- og nedture forbundet med fodbolden, men når alt spiller, så spiller det virkelig. Jeg havnede lidt i en svær tid, hvor jeg fik nogle flotte tilbud fra udenlandske klubber, da jeg var 18 år gammel. Spørgsmålet var om jeg skulle til det rigtige udland og forlade Malmø ved kontraktudløb, eller om jeg skulle blive i nærheden af familie og venner. Jeg besluttede mig for at blive, da det føltes bedst for mig og min udvikling på daværende tidspunkt. Men det var en svær beslutning, som tog tid og hvor alt blev vendt og drejet.

“Uha, jeg er virkelig ikke god til at rose mig selv…”

Et lidt cheeky spørgsmål fra os; Har du som fodboldspiller en helt særlig kvalitet/specialitet, og hvad er det i dit spil, som er unikt og gør dig til den spiller, du er?

Uha, jeg er virkelig ikke god til at rose mig selv, men jeg er ret eksplosiv og dygtig med bolden, hvilket har båret mig langt. Mit spil er unikt, da jeg er dygtig til at udfordre min modstander i nærkamp med min fine teknik og eksplosivitet. Derudover har jeg også et godt blik for spillet, hvordan spillet læses i forhold til at bryde pasninger og ”tyvstarte” mod modstanderne i det defensive arbejde.

Det er ingen hemmelighed, at der bliver lagt vægt på herrefodbold i medierne verden over. Katrine fortæller os om, hvordan hun har oplevet dette.

Jeg er enig i den antagelse, men samtidig sker der også en stor udvikling i forbindelse med kvindefodbolden. Jeg fik debut på A-landsholdet, da jeg var 17 år gammel, og når jeg tænker tilbage på dengang og frem til nu, så kan jeg virkelig se udviklingen. Den helt store forskel skete under EM-slutrunden i Holland i 2017, hvor vi i finalen mod hollænderne fik en flot sølvmedalje. Det er jeg utrolig stolt over at have været en del af. Måden det udviklede sig på under slutrunden var helt fantastisk – fra starten, hvor der kun var et par medier nede og dække os, til at gå videre fra puljen og nå helt til finalen med daglige interviews og dækning, det var nyt og fedt!

Derudover blev vi modtaget helt fantastisk i Danmark! Vi kom hjem efter slutrunden først med modtagelse på vores hjemmebane i Viborg, hvorefter vi fløj videre med privatfly til København og blev modtaget af supermange glade mennesker på Rådhuspladsen – det var en “waaauw”-oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. Det var en oplevelse, der stadig føles som var det i går. Det var voldsomt fedt, eftersom man under slutrunder lidt lever i sin egen og holdets lille boble, da fokus er så stort og vigtigt.

Vi ser selvfølgelig mest den del af dit liv, som har med fodbold at gøre, men kunne du fortælle os lidt om dine interesser ved siden af fodbold? Har du fek.s. favoritbutikker, yndlings sportsmærker eller måske en hemmelig passion for Origami?

Haha, nej har desværre ingen hemmelig passion for Origami. Jeg er en meget social person, som godt kan lide at være sammen med min kæreste, venner, veninder og familie. At være professionel fodboldspiller gør, at jeg har måtte fravælge det private liv på en måde, men heldigvis får jeg ofte besøg hjemmefra, hvilket er dejligt.

Jeg kan godt lide at shoppe, gå på cafe, spise ude, og ellers bare læse en god bog eller se en spændende serie på Netflix, når jeg har fri.
Jeg er i øjeblikket i gang med serien Designated Survivor, som er ret fed.

“Mit yndlingssportsmærke er Nike, som jeg også benytter i sko og sportstøj.”

Mine favoritbutikker er Zara, Envii og Norr Copenhagen. Mine veninder er lidt efter mig, eftersom jeg kun køber sort og gråt tøj, men det synes jeg er finest. Har dog fået en gul vinterjakke i julegave fra Tommy Hilfiger, som er kommet i brug. Mit yndlingssportsmærke er Nike, som jeg også benytter i sko og sportstøj.

Til daglig studerer jeg medier, kommunikation og dansk på Københavns Universitet og skal forhåbentlig skrive bachelor-opgave engang efter sommerferien. Det skal passe sammen med min fodbold, hvilket Københavns Universitet har været meget behjælpelige med at tilpasse. Det er fedt at have noget ved siden af fodbolden, så det hele ikke blot bliver fodbold. Jeg gerne vil nemlig gerne have noget andet at fokusere på, når jeg kommer hjem fra træning.

Privat har jeg en kæreste, mine forældre Helle og Henrik, min lillebror Tobias samt en stor dejlig familie, som jeg elsker (er et stort familiemenneske, med stort s) og derudover 2 små hunde ved navn Mulle og Caesar. Mulle bor hjemme hos mine forældre, og Caesar er min hund som har været med i Montpellier det seneste halvandet år og forhåbentlig også skal følge med til London. Det kommer an på Brexit, men jeg krydser mine fingre, da det er så skønt at have selskab af ham.

Er du også blevet inspireret af interviewet med Katrine Veje og vil give den ekstra power i fitness denne uge, så scor dine nye sneaks og lækkert nyt fitnesstøj online hos JD Sports – Let the games begin!

Flere indlæg som dette

UNDERHOLDNING | maj 16, 2022

NIKE 50 ÅR

Næste indlæg