Dyrk HIIT og bliv FIIT!

De fleste fitness trends kommer og går, men her hos JD tror vi på at HIIT (High Intensity Interval Traning) er kommet for at blive. Vi hørte første gang om HIIT i 2014 og trenden har kun boomet lige siden. I 2022 ligger HIIT stadig højt på listen over fitness træningstendenser, hvilket ikke er uden grund!

HII…Hvad for en fisk?
HIIT er et bredt træningsbegreb, der kan udføres alle steder og på alle tidspunkter; både indendørs og udendørs, i træningscenteret eller i hjemmet. Ja, det er helt op til dig hvor og hvornår.

Kvinde ses fra siden mens hun har adidas fitness leggings i sort og adidas sports BH på, samt et sæt adidas sokker.

Det går ud på, at man laver en eller flere øvelser, i så højt et tempo man kan, i 20 til 45 sekunder og derefter holder pause i 15 til 30 sekunder. Intervaltræning giver gode resultater og flere har opnået det de ønskede med HIIT. Specielt hvis du elsker at konkurrere med dig selv, er denne træning helt formidabel.

Men.. Lever HIIT op til hypen?
Undersøgelser viser at fedtforbrændingen ryger helt i top og fortsætter helt op til 48 timer efter endt træning. Lyder det ikke godt? Det syntes vi her hos JD, specielt fordi der er lavet programmer, som du kun skal bruge 10 MINUTTER på! Så trods en travl hverdag med mange aftaler og Netflix, bør enhver kunne tage 2×10 minutter ud af ugens porgram.

Kvinde står og strækker ud, mens hun har Nike håndbånd på og Nike top i sort
Kvinder står med fronten til med hvid adidas sports BH, sort hårbånd, hvid svedarmbånd og sorte short

Nybegynder eller Fitness-Freak
Det er ligegyldigt – HIIT kan tilpasses til alle niveauer. Det siges, at det skal gøre ondt, før det gør godt, så om du kan lave 5 eller 25 armbøjning på 45 sekunder er fuldstændig op til din form, bare du giver alt, du har og mærker ’the burn’ i kroppen. Then you know it works!

Så hvad venter du på? Gear op med de sprødeste items hos JD Sports, så du er klar til din HIIT træning! Om du mangler fitnessleggings, –trøjer eller –udstyr, så fås det hos os!

Share

Kunne du li' artiklen? Så læs også

UNDERHOLDNING | Camilla Krogh

Copenhagen Marathon - Kender du historien?

SNEAKERS | Camilla Krogh

NIKE 50 ÅR

Vi fejrer

UNDERHOLDNING | Camilla Krogh

7 sjove udendørs aktiviteter