jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SNEAKERS | marts 7, 2023

Kvindernes Internationale Kampdag

Den 8. marts er det Kvindernes Internationale Kampdag – også kendt som “International Women’s Day”, som fejres rundt om i hele verden.

På denne dag fejres kvindekampens fremskridt, hvor der sættes fokus på kvinders rettigheder og uligheden mellem køn, der fortsat eksisterer i samfundet. Vi har derfor naturligvis valgt at dedikere et blog post for denne vigtige mærkedag 💪♀


Lad os først hoppe tilbage i tiden. Dagen stammer fra den Internationale Socialistiske Kvindearbejderbevægelse. En tysk socialist ved navn Clara Zetkin foreslog i 1910 at have en international dag, hvor kvinders mærkesager er omdrejningspunktet. En af kvindekampens mærkesager var blandt andet kravet om kvinders stemmeret. I 1915 lykkedes det, og det blev vedtaget, at kvinder også skulle have stemmeret på lige fod med mænd.


Siden 1921 og frem til i dag er der hvert år d. 8. marts afholdt Kvindernes Internationale Kampdag. I 1975 valgte FN at holde et internationalt kvindeår, og to år senere valgte FN’s medlemslande at d. 8. marts officielt skulle være Kvindernes Internationale Kampdag.

I dag markeres kampdagen som en dag, hvor vi hylder kvinders rettigheder og kvindekampens fremskridt. Men samtidig opfordres der også til debat om de udfordringer, der stadig er i dagens Danmark – og i resten af verden.


Så når du om lidt går foråret i møde og fejrer Kvindernes Internationale Kampdag, gør det med stolthed og hovedet højt hævet.
… Og hvad kan være bedre til at booste din selvtillid end et par spritnye sneakers til Kvindernes Kampdag?

Se her 3 af vores populære sneakers til kvinder.

hvid fila teveris nitro, hvid nike p-6000, beige New Balance 530

Puma Teveris Nitro til kvinder.

Pumas Teveris Nitro er lavet i et helt enestående design med en let midtersål og med elegante hvide og beige detaljer. Det unikke design gør det muligt at bruge dem til både særlige lejligheder og til hverdag.

Nike P-6000 til kvinder

For et mere sporty og retro look har Nike designet denne formidable P-6000 med en overdel af mesh for bedre åndbarhed. Sølvdetaljerne giver skoen et ikonisk futuristisk udtryk, der kan peppe ethvert outfit op.

New Balance 530 Sneakers til damer.

For en mere feminin og klassisk stil er denne New Balance 530 helt ideel til dette forår. 530-modellen kommer blandt andet i en svag lyserød med en ABZORB midtersål, som giver ultimativ komfort hele dagen lang.


Du kan lige nu se hele vores udvalg af sneakers til damer her.


Er du interesseret i at læse mere om Kvindernes Internationale Kampdag? Læs også 3 markante kvinder i sneakerindustrien og Girl Power Playliste. 💪

Flere indlæg som dette

SNEAKERS | januar 11, 2024

Move Big med JD

SNEAKERS | september 24, 2023

On the Move med Mercier

Næste indlæg