jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

MODE | december 10, 2018

Vinterens trend // Sherpa & Fleece

Vinterens trend // Sherpa & Fleece

Vinteren står for døren, og det er tid til varm kakao, lune tæpper, pebernødder og røde næser.
Men nu er vi danskere jo ikke folket der gemmer sig fra sne og kulde! Som det gamle, danske ordsprog siger: Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning!

Men hvad er så god påklædning, når vinterkulden kommer ned fra det kolde nord?
JD Sports giver et godt bud på de største vintertrends i 2018: Sherpa & Fleece!

På billedet ses en ung mand, som er klædt i Fila tøj. Jakken er en Fila Gordon Borg Fleece Jakke i hvid/beige, og bukserne er Fila Aaron Velour Bukser i blå. Fås eksklusivt hos JD Sports!
På billedet ses en ung dame klædt i tøj fra SikSilk. Tøjet er mørkegrønt med hvide detajer langs benene og ærmerne. Tøjet er Siksilk Tape Panel Fleece Joggingbukser og Crop Hoodie. Fås eksklusivt hos JD Sports!
 

Hvor kommer udtrykket ‘sherpa’ fra, og hvad er fleece lavet af?

Udtrykket ‘sherpa’ stammer fra Sherpa folket, der primært lever i Nepals bjerge. Livet i bjergene er ikke for sarte sjæle, og vinden er ofte stærk og kold, så der skal noget varmt og komfortabelt tøj til at klare tilværelsen. Sherpa folket producerer selv det meste af deres tøj, og de bruger ulden fra deres får til at fremstille tøjet.

Fleece er oprindeligt lavet af bomuld, som er kruset godt sammen, så vind og vejr har meget svært ved at kæmpe sig igennem stoffet. Med tiden har fleece-producenter tilføjet andre stofkombinationer, for at give tøjet forskellige egenskaber. I dag laves fleece både med elastan, for at gøre stoffet strækbart, polyester eller akryl, for at gøre stoffet slidstærkt, og selvfølgelig bomuld for at gøre stoffet dejlig blødt og varmt.

 

På billedet ses en ungmand med tattoveringer holde en halskrave op foran munden, for at skærme sig mod koldt vejr. Halskraven er fra The North Face.
På billedet ses et par handsker fra Under Armour. Handskerne er grå med sorte detaljer.
på billedet ses en halskrave i sorte og grå farver.=
 

Fleece er et essentielt materiale, når det kommer til vintertøj og tilbehør.

Vores varme vinterjakker er ofte foret med fleece eller har et lag fleece syet fast på indersiden for at garanterer god varme og komfort. Mange handsker, huer og halstørklæder er også gerne polstret med eller produceret i fleece for at holde godt på varmen eller give ultimativ beskyttelse i vintervejret.

Vinteren er fleecens højtid, og fleece pryder alle butiksvinduerne, når vinteren står for døren.

Hvorfor alt det fleece tænker du nok?

Fleece har mange gode egenskaber, som passer perfekt til koldt og vådt vejr.

 

På billedet ses en ung dreng, som er klædt i en trøje fra Napapijri. Trøjen er grå og udstyret med hætte og kængurulomme på maven.
På billedet ses en ung dreng klædt i en sweatshirt fra elesse. Trøjen er blø og grå med ellesse brandet på brystet.

Fleece er ekstremt slidstærkt!

Slidstyrken, som fleece tilbyder, gør stoffet til en favorit, når det kommer til børnetøj og andre produkter til børn.

Slidstyrken giver børnene mulighed af at lege, alt det de har lyst til, uden at forældrene skal frygte, at tøjet går i stykker. Fleece er også det foretrukne materiale, når det kommer til legetøj til børn. Stort set alle bamser er produceret i fleece. Du har måske selv en gammel bamse liggende og tænker “hvordan kan den gamle sag stadig kan holde sig sammen!?”: Fleece! That’s why!

 

På billedet ses en lille dreng, som er klædt i Lacoste tøj. Drengen har en orange t-shirt på med Lacostes verdenskendte krokodille på brystet, og et par hvide fleece shorts fra Lacoste. Drengen står og leger med en fodbold.
På billedet ses en lille dreng stå og smile. Drengen er iført et lille tracksuit fra Rascal. Tracksuitet er sort med hvide og grå detaljer.
 

JD Sports tilbyder massevis af produkter i fleece, og produkter foret med fleece. Kig ind og find din næste jakke, sweatshirt, hættetrøje, hoodie, bukser, hue, handsker eller halstørklæde.

Find måske en lækker fleece-julegave til en du holder af, eller hvis du mangler inspiration til dine julegaver, så læs vores blog: Få en alletiders jul med de rigtige gaveideer!

Flere indlæg som dette

MODE | februar 16, 2024

Make Moves med Mercier

SNEAKERS | december 30, 2022

New Year, New Me

Næste indlæg