jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SNEAKERS | juli 17, 2020

Tid til historie: adidas

For 96 år siden så Gebrüder Dassler Schufabrik (Brødrende Dasslers Skofabrik) dagens lys, da Rudolf Dassler sluttede sig til sin bror Adolf Dasslers foretagende. Dette var startskuddet til at de to brødre ville ende med at revolutionere sneaker- og sportsindustrien, også selvom det var hver for sig. For i 1947 gik samarbejdet dog i stykker efter interne stridigheder. Adolf ‘Adi’ Dassler ville ende med at grundlægge, du har gættet det, adidas, og hans bror Rudolf ville gå egne veje grundlægge en af deres største konkurrenter, PUMA.

Etableret på markedet

Allerede i 1936, da Adolf arbejdede alene, fik han sine sneakers på markedet. Den amerikanske sprinter Jesse Owens gik med til at bruge Dasslers sko til OL – da han efterfølgende vandt fire guldmedaljer, fik verdens atleter for alvor øjnene op for brandet. Lignende succes oplevede adidas i 1954, da Tyskland vandt over et af verdens bedste landshold i form af Ungarn i VM-finalen, iklædt adidas-støvler. adidas havde taget deres sneakers fra atletikbanen og ud på fodboldbanen og deres ry voksede. Men de var slet ikke færdige.

Sko-kollektionen fik selvskab af tracksuits i 1967, da Franz ‘Kaiser’ Beckenbauer viste sig fremt i et rød/hvidt adidas tracksuit før en fodboldkamp. En af verdens største stjerner klædte sig i noget, der var på vej til at blive en af verdens største brands. I 1970 udviddede adidas igen ved at begyndte at producere fodbolde til VM. De har faktisk ikke set sig tilbage, da de har leveret bolde til alle VM-turneringer lige siden. Med årene kastede de sig også over at samarbejde med musikere (Run DMC) og naturligvis sportsklubber.

Sportssponsorater i dag

Spoler vi tiden frem fra 70’erne og til i dag, er adidas sponsor for nogle af de største sportshold og atleter i verden. Alle de største ligaer har hold med adidas på brystet. Både i den danske Superliga, Premier League samt henover atlanten til NFL, NHL og NBA. Her er et lille udpluk, for at vise hvor store de er:

Klubber;

Manchester United

Juventus

Bayern München

Arsenal

FC København

Atleter:

Lionel Messi

Mohamed Salah

Paul Pogba

Manuel Neuer

Aaron Rodgers

Ovenstående er et meget lille udpluk af toppen af poppen. adidas sponsorerer både sportshold og spillere i hele verden på tværs af (næsten) alle sportsgrene. Mærket er faktisk sammen med Nike, de største leverandører af sportssponsorater.

De største modeller

De atletiske sneakers der gjorde sit indtog i sportsverdenen op igennem den sidste halvdel af 1900-tallet, er i dag en fast del af gadebilledet. Du behøver ikke være en Superstar. Alle kan bære adidas. Og næsten alle gør det! Det kan vi også mærke hos JD, hvor adidas-sneakers og tøj altid rangerer højt blandt vores mest populære produkter.

De nok største sneakermodeller i dag er

Ultraboost

Swift Run

NMD

Stan Smith

og naturligvis Superstar

adidas ved hvad både atleter og os dødelige vil have, og de har leveret det i snart 100 år. Dét siger lidt om, at det er et innovativt kvalitetsbrand, der altid har fingeren på pulsen, uanset hvad dine behov her. JD har naturligvis et stort udvalg til dig, så hop over på vores adidas-site og se, om der ikke også er 3-Stripes til dig!

Flere indlæg som dette

SNEAKERS | januar 11, 2024

Move Big med JD

SNEAKERS | september 24, 2023

On the Move med Mercier

Næste indlæg