jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SNEAKERS | marts 26, 2019

Happy Air Max Day! <3

Så er det snart Air Max Day!

Air Max Day er dagen, hvor Nike (OG HELE VERDEN!!) hylder Air Max modellerne. Men hvorfor hylder vi lige præcis Air Max? Er det ikke bare en sko? Svaret er nej, det er en verdens mest populære sko lige nu, og skoen har masser af historie. Air Unit teknologien vendte op og ned så sportsverdenen, og modellerne, som var udstyret med teknologien, bragte højteknologisk komfort og stil ud til den simple hverdags forbruger. I dag er Air Max toppen af poppen! De forskellige modeller er både innovative, stilede, komfortable, lavet af de bedste materialer og opmærksomhedsrøvere uanset, hvor du befinder dig. Her tager vi et kig på de forskellige kollektioner, så læs med og hold Air Max Day i godt selskab og god stil med JD Sports!

Vi har lavet en lille test til jer. Tag testen og find ud af hvilken Air Max du er! Følg linket her.

Nike Air Force 1

Tilbage i 1982 lancerede Nike for første gang en sneaker, som gjorde brug af en fantastisk idé: En lille luftlomme i hælen på sneakeren, som skulle give ekstraordinær støddæmpning og komfort. ‘Air in a box’ blev sloganet, og Nike Air Force 1 blev navnet på sneakeren. Bruce Kilgore designede modellen med de professionelle basketballspillere i tankerne. Missionen var at udvikle en sneaker, som kunne løfte det professionelle spil til nye højder, og samtidig holde komfort, støtte og spilegenskaber i højsædet. Missionen lykkedes! Nike Air Force 1 blev hurtigt topkandidat for de bedste spillere, og inden længe var Air Force 1 også at se på basketbanerne hos den almindelige forbruger. Succesen skyldes det flotte design og uden tvivl den lille luftlomme i hælen, som fik navnet; Air Unit.

Jordan

Michael Jordan elskede Nikes’ Air Unit og så det store potentiale teknologien tilbød, både for sig selv men også for aspirerende spillere verden over. I 1985 tog Michael Jordan Air Force 1 modellen og designede sin egen kollektion; Jordan. En af Michaels’ visioner var at presse grænserne for datidens basket. I 80’erne var der ‘regler’ om, hvilke farver man måtte bære på banerne. Hvidt, og lidt sort, men primært hvidt. Det var ikke Michael Jordans’ stil, så han designede Jordan-kollektionen med masser af farver. Modellerne blev enormt populære! Ikke nok med at det var verdens bedste spiller, der stod bag modellen, så kom den også i tidens fedeste farver og var selvfølgelig udstyret med den revolutionerende Air Unit!

Nike Air Max 1

Nike Air Max 1 var den første sneaker, som blev designet til hverdagsmennesket og den simple forbruger, med den revolutionerende Air Unit. Air Unit’en havde vundet sportsverdenens hjerter, og fans verden over sukkede efter den eftertragtede stil og komfort. Designeren bag modellen, Tinker Hatfield, designede Nike Air Max 1 tilbage i 1987. Tinker havde kunden, komforten og stilen i fokus, og hans ultra-cool design sendte ham direkte i Nikes’ ‘Hall Of Fame’! Der gik ikke længe før, at sneakeren var blandt de mest købte i sin tid, og specielt på grund af Air Unit teknologien i sneakerens hæl. Folk elskede det ! Siden da har hans design været inspiration til mange senere modeller, der har fået lige så stor success som Air Max 1. I dag er modellen mere end 30 år gammel og stadig lige så populær, som da den ramte hylderne for første gang.

Nike Air Max 90

Efterfølgeren til den revolutionerende Nike Air Max 1 sneaker blev Nike Air Max 90. Igen, var det Tinker Hatfield bag designet, og modellen bar klart præg af sin forgænger. Dog blev modellen sin egen! Sålen blev opdaterede og Air Unit’en i hælen blev størrer. Air Max 90’s overdel blev designet i et væld af farver, så der med garanti fandtes en udgave til en hver. Det overraskede ikke, at modellen blev mere populær end sin forgænger, og inden længe var modellen overalt!

Nike Air Max 95

I 1995 var det tid til noget nyt! En ny designer kom på banen ved navn Sergio Lozano. Sergio Lozano tog Air Unit’en og Nike’s sål-design videre, og pressede endnu mere komfort ind i Nike’s allerede yderst komfortable og højteknologiske sål.Resultatet blev Nike Air Max 95. Sergio Lozano var en relativt ny designer, men lod sig ikke skræmme af den store opgave. Han fandt inspiration i anatomi, rap musik, knogle struktur og MTV. Uden tvivl en speciel blanding, men silhouetten taler for sig selv!  Nike Air Max 95 var den næste sneaker som brød de forlagte rammer for tidens mode, og modellen tog Air Max-designet videre til det næste niveau.

Nike Air Max 97

1997. Ti år siden Air Max kollektionen så dagens lys for første gang. Det skulle fejres og det skulle være specielt. Nike havde en brillant designer, Christian Tresser, på sit team, og de gav Christian Tresser opgaven at designe den næste Air Max model. Nu var Air Max et veletableret brand med sportsfolk bag sig, så der var en stor historie samt forventninger fra fans og forbrugere at leve op til. Christian Tresser gik til opgaven med revolution i tankerne. Han så Japan’s højhastighedstoge, og blev fascineret af togenes aerodynamiske og futuristiske design, så han  designede Air Max 97 med dette i tankerne. Resultatet blev en løbesko med et futuristisk og aerodynamisk design og med Air Unit teknologien igennem hele sneakerens sål. Silhouettens udseende tog verden med storm, og den dag  i dag er Nike Air Max 97 en af det mest solgte modeller til dato.

Nike Air VaporMax

Nike Air VaporMax er det nyeste revolutionerende skud på ‘Air Max stammen’. Holdet bag designet ville videreudvikle Air Unit konceptet og forbrugerens komfort. Inden VaporMax, så var udviklingen at indlægge mere luft i sålen, men efter Air Max 97, som have en Air Unit i hele sålens længde, så var det ikke længere muligt at indlægge mere luft i sålerne. Hvad gør man så? Man forbedrer teknologien! Holdet udviklede en sål, som blev designet med fodens trykpunkter i tankerne. Holdet designede en sål med luftbobler ved alle de mest udsatte trykpunkter i foden, og resultatet blev en revolutionerende sål, som kunne tilbyde svævende komfort til forbrugerens fødder. Overdelen blev designet i lette og ventilerende materialer, og wupti… så var der en sneaker, som kunne konkurrere på de største niveauer og pleje enhver forbruger med suveræn komfort og stil.

Nike Air Max Dia

Nike har også en unik sneaker Nike ville forkæle verdens kvinder med en speciel, simpel og yndefuld sneaker, som kun var for ‘the ladies’, og stadig kunne følge med på både komfort og stil. Modellen blev døbt Nike Air Max Dia. Modellen fik en flot og strømlinet overdel, i simple farvesammensætninger, som sikre en flot stil. Traditionen tro, blev sålen blev udstyret med en flot og stødabsorberende Air Unit.

Nike Air Max 270

Efter Air Unit’ens store success ville Nike prøve at booste den endnu mere. De fandt på at designe en sneaker, som kunne bruges til både hverdag og løb, og ud kom det futuristiske design: Nike Air Max 270. Air Max 270 kan prale med at have den hidtil højeste Air Unit! Hvilket naturligvis resulterede i helt fantastisk komfort og stødabsorbering.

Nike Air Max 720

Efter den kæmpe success, som Nike Air Max 270 fik, fik designerne igen blod på tanden. Hvordan booster vi Air Max 270? Kombinere den med Vapormax måske? Ja, hvorfor ikke! Nike Air Max 720 blev designet med et futuristisk og stilet ydre, men inspiration fra alt fra nordlys, sprudlende vulkaner og stjernehimlen! Sålen fik et design kombineret af Vapormax’ens trykpunkter og 270’erens høje Air Unit. Resultatet taler for sig selv.  

Hvis du vil høre om alle de nyeste, flotteste og hotteste sneakers, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Flere indlæg som dette

SNEAKERS | januar 11, 2024

Move Big med JD

SNEAKERS | september 24, 2023

On the Move med Mercier

Næste indlæg