jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SNEAKERS | marts 26, 2020

Air Max Day: Et tilbageblik på Nikes hotteste Air Max Day drops!

Det er Air Max Day 2020 og for at fejre det, tager vi et blik på hvordan Nike har fejret dagen før…

En sneakerserie forbliver ikke en af de mest ventede i over 30 år, uden at have gjort noget rigtigt. Air Max Day er til for at fejre denne sneakers fortsatte udvikling.

(billede: Nike)

Idéen kom for første gang i 1987 fra den ikoniske designer Tinker Hatfield, der på det tidspunkt designede butikker for Nike. Hatfield arbejdede sammen med luftfartsingeniøren M. Frank Rudy – der designede den nu legendariske Air Max enhed, om at skabe en sneaker som siden da har levet sit eget liv.

I 2020 ser vi udgivelsen af Air Max 2090 der, som dens futuristiske navn antyder, er en model der holder blikket rettet mod, hvor vi er på vej hen.

I dag vil vi dog se tilbage på Air Max dagene og nogle af de udgivelser, der er kommet henover årene.

Nike Air Max Day

Selve dagen, der altid finder sted den 26. marts, blev fejret for første gang i 2014 – præcis 27 år efter den originale Air Max 1 ramte asfalten.

2014

For at fejre Air Max Day i 2014 udgav Nike en form for relancering af Air Max 1. Denne 2014-udgave hvilede på en lys ‘Volt’-sål og havde ‘3.26’ printet i forsiden, for at markere dagen

(billede: Nike)

Den største ændring var dog indpakningen. I steder for den normale kasse, landede disse i Air Bubble emballage.

2016

Blot to år senere var Air Max Day allerede et langt større globalt event. I 2016 blev Nike Air Con lanceret i New York, Tokyo og Hong Kong, for alle sneakerfans, så man kunne finde sammen og fejre kulturen. Denne dag blev markeret med tre collaborations mellem den japanske kunstner, musiker og designer Hiroshi Fujiwara, Nike Airs ‘far’ Tinker Hatfield og forretningsmanden Mark Parker. De gik sammen og skabte HTM – der var det års must-haves.

(billede: Nike)

2017

Air Max Day blev større og større men 2017 var en STOR en af slagsen. Den markerede nemlig 30 års jubilæet for året hvor Air Max ramte gaden for første gang. For at fejre begivenheden landede der hele syv nye sneakers. Der var klassiske farvenuauncer, der vendte tilbage til hylderne og gamle modeller, der kom igen. Men det største drop var Air VaporMax. Modellen havde en Air-enhed under hele sålen, hvilket var et kæmpe skridt for Nike.

(billede: Nike)

Andetsteds var der block party i LA med Travis Scott, for at fejre dagen og den i dag verdenskendte designer Sean Wotherspoon, vandt Vote Forward-konkurrencen med sin kaleidoskopiske version af Air Max 97.

(billede: Nike)

Nårh ja, det digitale brand Space150 sendte selvfølgelig også en VaporMax ud i rummet…

2019

Sidste år ændrede Nike det hele lidt. I stedet for at udgive sneakers, promoverede de deres ‘Give Fresh Air’ kampagne, i et forsøg på at hjælpe fællesskaberne og kulturen. På dagen skrev de ‘Denne Air Max Day markerer et ny kapitel, der fokuserer på handling’.

‘Vi ved at forandringer sker, når folk mødes. Give Fresh Air er til for at samle sneakerkulturen omkring en passion for at skabe forandring.’

(billede: Nike)

I stedet for på selve dagen, udgav Nike sneakers i månederne efter Air Max Day. Blandt andet Nike Air Max 180 “BLN”, som fejrede byens (Berlin) rige historie og unikke clubbing-kultur i samarbejde med Cactus Plant Flea Market og Heron Preston.

Og nu…

I 2020 vil Nikes største udgivelse være Air Max 2090.

En frisk forestilling om hvad fremtiden byder på. Sneakeren fortæller historien om en fremtid, hvor veje domineres af fartøjer, der kører på El- og solenergi.

2090 er delvist inspireret af den klassiske Air Max 90, som fejrer 30 års jubilæum i år.

Tjek vores Air Max Day side og læs mere!

Flere indlæg som dette

SNEAKERS | januar 11, 2024

Move Big med JD

SNEAKERS | september 24, 2023

On the Move med Mercier

Næste indlæg