jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SNEAKERS | juni 26, 2020

Ud i det blå

Vi nærmer os juli måned, hvilket for mange betyder sommerferie. Lige nu skinner solen, og hvis der er en ting, som kan få os op af stolen, så er det sommer med tilhørende godt vejr. Måske skal du også holde ferie hjemme i år, og måske tænker du ligesom mange andre: Hvad skal jeg så egentlig give mig til?
I Danmark er der masser af skønne naturoplevelser, som bare venter på dig. Det er på tide at snøre de gode sko og komme udenfor. Læs med nedenunder og find inspiration til hvor du skal tage hen denne sommer, og hvad du skal foretage dig. 

TAG PÅ SHELTERTUR

Der findes massere af forskelliger sheltere med plads til overnatning rundt omkring i Danmark. Både de mindre af slagsen hvor du og din bedste ven kan tage på en sjov weekendtur i det fri og de store med plads til 30 personer, skulle i ønske at tage flere afsted. 

Shelterferie er en billig ferie. Ingen udgifter til dyre flybilletter eller hoteller. Det du selvfølgelig skal være opmærksom på er, at denne ferieform selvfølgelig ikke kommer med samme komfort som en all-inclusive charterferie (no shit Sherlock). Derfor kan det være en god idé at huske på følgende; den danske natur kan være lumsk, og en god varm sovepose er derfor et must. Medbring et trangiasæt, så I selv kan lave mad og desuden nyde en dejlig kop kaffe og/eller the. Et par gode vandrestøvler er heller ikke at kimse af. Mange shelters ligger i naturskønne områder, der er værd at udforske. 

BOOK EN SHELTER

Du er nok ikke den eneste som kunne finde på at tage på sheltertur denne sommer, og det er derfor en god idé at booke en shelter før du ankommer. Du kan booke din shelterplads inde på naturstyrelsens hjemmeside: https://booking.naturstyrelsen.dk/Home/Liste
Hvis du vil undersøge markedet lidt inden du booker, kan du downloade appen Shelter (sjovt nok) og se et kort over alle shelter- og lejrpladser. 

KIG PÅ FUGLE

I Danmark findes der omkring 400 forskellige fuglearter og heraf er cirka halvdelen ynglefugle mens resten er træk-, sommer- eller vintergæster. Grunden til vi har så mange forskellige arter i Danmark skyldes dels det varierede landskab og dels vores placering mellem Skandinavien og det europæiske fastland (kilde: miljøstyrelsen)
Du synes måske umiddelbart, at denne aktivitet lyder en smule nørdet? Men giv den alligevel en chance! Hvis du har en fotograf i maven er den især velegnet, da du kan øve dig i at få nogle flotte billeder i kassen af Danmarks smukke fugle. 

LILLE VILDMOSE

Lille Vildmose befinder sig i Nordjylland og er placeret mellem Limfjorden og Mariager fjord. Det er største højmose i Danmark og en af de bedst bevarede lavlandshøjmoser i Nordvesteuropa. I Lille Vildmose kan du blandt andet opleve nogle af Danmarks mest sjældne ynglefugle som eksempelvis Tranen og Kongeørnen. Af trækfugle kan du være heldigvis at opleve både hjejle, vibe og ryle.

BRÆNDEGÅRD SØ OG NØRRESØ

Brændegård Sø og Nørresø ligger ca 10 km nordøst for Faaborg på Fyn. Der er iagttaget over 200 fuglearter ved Brændegård Sø og næsten 120 ved Nørresø. Ved Brændegård Sø er der gode chancer for at se havørn, og der er en skarvkoloni ved Nørresø. I træktiden er begge søer rasteplads for store flokke af andefugle.

STEVNS KLINT

Stevns Klint er placeret på østkysten af det sydlige Sjælland, og er den bedste lokalitet for rovfugletræk om efteråret. Stevns Klint er 20 km lang og med klinter op til 40 meters højde og er desuden en del af UNESCOs verdensarv. Stevns Klint er kendt som et af de få ynglesteder for vandrefalk i Danmark, og du kan også se både Bysvaler og Digesvaler.

(Kilde: Dansk Ornitologisk Forening)

SMUKKE HAVER

Måske er du ikke umiddelbart den type, der falder i staver over din mors velfriserede blomsterbede, og måske synes du at alle Insta-billederne fra de danske rapsmarker var lige i overkanten? Eller måske er du vild med begge dele? Uanset i hvilken lejr du befinder dig, vil vi gerne opfordre dig til at besøge nogle af Danmarks smukkeste haver denne sommer. 

Du kan besøge Botanisk Have i både Aarhus og København, hvor der både er mulighed for at slentre rundt i de store haver udenfor samt at komme en tur indenfor i væksthusene, hvor du kan kan opleve planter fra hele verden og se smukke sommerfugle i alle farver. Du kan også tage en tur til Hune i Nordjylland og besøge Anne Justs Have, der er indrettet som en romantisk engelsk have med stort fokus på naturens særegne skønhed. Det er en smuk oplevelse, og her kan du helt sikkert snappe nogle lækre billeder til SoMe. På Fyn har du mulighed for at opleve et stykke af Japan i Danmark. De Japanske Haver er indrettet med 6 forskellige haverum, og efter du har vandret rundt, kan du nyde japansk inspirerede småretter i havens café.

PS – husk de gode sko
Med alt den vandren du skal foretage dig denne sommer, er det vigtigt at have fodtøjet i orden! Her står JD altid til rådighed med sneakers og vandrestøvler fra alle dine yndlings brands. Du kan shoppe dine nye sko lige her.

Flere indlæg som dette

SNEAKERS | januar 11, 2024

Move Big med JD

SNEAKERS | september 24, 2023

On the Move med Mercier

Næste indlæg