jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SNEAKERS | marts 13, 2020

St. Patrick’s Day: Tid til at hylde irerne!

Tirsdag den 17. Marts rammer vi en af verdens mest kendte helligdage, selv i lande hvor den ikke fejres. Den irske St. Patrick’s Day står nemlig for døren. Dagen er national festdag i Irland, men verden over er den efterhånden blevet så kendt, at flere og flere iklæder sig de klassiske grønne farver. Især i USAs nordøstlige stater, er dagen populær blandt de mange efterkommere af irske immigranter, der bor der den dag i dag. Men også i Danmark, især København, bliver det en større og større fest. Så i lyset af dette, ville vi hos JD kaste lidt lys på traditionen. Men vi vil også hylde tre irske atleter og naturligvis vise dig lidt grønt, du kan have på til dagen!

Først en kort historietime

St. Patrick er en historisk figur som, trods den irske tradition, blev født i England. Han endte senere i livet på den smaragdgrønne ø, hvor han i løbet af 30 år konverterede de fleste indbyggere til katolikker. På det lidt mere mytiske plan, er Patrick også årsagen til, at der ingen slanger er i Irland, men den er lidt sværere at bevise. I dagens Irland fejres han på dagen, han gik bort for over 1500 år siden, med parader, fest i gaderne og nationalmusik. Hos JD vil vi også være med, og det vil vi, ved at vise 3 irske sportsstjerner, der holder fanen højt.

1. Conor McGregor

Muligvis den største irske stjerne lige her og nu. Især når man ser på, hvor kendt han er uden for hjemlandet. Den 31-årige UFC stjerne er et af verdens mest kendte sportspersonligheder. Blandt andet er han ansigtet på Reeboks nye Kinetica-sneaker, som JD naturligvis har! Selvom hans rangering i UFC er dalet en smule, er McGregor stadig en af de bedste i verden. Hans karriere byder på 22 sejre og 4 nederlag, samt et nederlag i den meget omtalte boksekamp mod Floyd “Money” Mayweather.

2. Katie Taylor

33-årige Katie Taylor er ingen ringere end verdens bedste kvindelige letvægtsbokser. Katie har bokset 16 kampe med 16 sejre til følge, med en 17. Planlagt i maj 2020. Karrierens højdepunkt har uden tvivl været OL-guld i 2012 efter at have besejret russiske Sofya Ochigava i finalen. Men Taylor har også budt på guldmedaljer hos verdens største amatørforbund i både Europa og verden. Vi ved ikke, hvor længe Katie Taylor bliver ved efter kampen i maj, men uanset hvornår hun stopper, har hun i dén grad vist vejen for fremtidige irske boksetalenter.

3. Troy Parrot

Fra to etablerede stjerner, til en af fremtidens håb: 18-årige Troy Parrot spiller til daglig fodbold som angriber hos Tottenham Hotspurs. Den unge irer har ikke bidt sig fast på førsteholdet endnu, men er fast del af truppen og har bombet for ungdomsholdene. 6 mål og 1 assist i 4 kampe i UEFAs Youth League og 14 mål og 3 assist i 9 kampe for Tottenhams U18 hold vidner om, at Parrot har talent. Irland håber nu, at han kan tage talentet med op på seniorniveau, og blive den nye Robbie Keane.

Lidt stil til dagen

Skal du ud og fejre ‘Paddy’s Day’? Eller vil du bare flashe den klassiske farve? Vi kan selvfølgelig hjælpe dig på vej. Hvis Dagen skal bruges på motion, kan du reppe alle tre irske farver med et par Air Zoom Pegasus 36 sneakers. Så er du klar til alt terræn! Hvis du derimod skal ud på gaderne, enten til fest, parade eller bare for at flashe stilen, kan du stadig give det et pift grønt med et par Jordan Air 1 Low. De er så lækre, at de også er lækre på årets andre dage. Endelig, er du  måske inspireret af de irske atleter, og vil vise den støtte. En irsk hjemmebanedragt er lige hvad du skal bruge, og dem har vi naturligvis til alle!

Flere indlæg som dette

SNEAKERS | januar 11, 2024

Move Big med JD

SNEAKERS | september 24, 2023

On the Move med Mercier

Næste indlæg