jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SNEAKERS | februar 28, 2020

Forårssæsonen er i gang, hvor er spændingen størst?

De europæiske fodboldligaer er lige så stille ved at vågne fra deres vinterhi. Nogle pauser har været længere end andre, men på stadions rundt omkring kan man igen høre sangene, råbene og jublen runge ud over kontinentet. Nogle steder ser det ud til, at der vil være kamp til det sidste om mesterskabet. Andre steder ligner det, at det næsten allerede er afgjort. JD giver dig her et tjek på de 5 største ligaer, rangeret fra hvor spændingen er mindst, til hvor den er størst.

5. England – Premier League

Det er kun et spørgsmål om tid, før Liverpool bliver kåret til engelsk mester anno 2020. De røde fra Merseyside er i skrivende stund 22 point foran Manchester City på andenpladsen med 11 kampe tilbage. Meget, rigtig meget, skal gå galt, hvis ikke anfører Jordan Henderson skal løfte trofæet i maj og ende 30 års titeltørke på Anfield.

Virgil Van Dijk ligner en kommende Premier League mester

4. Frankrig – Ligue 1

Spænding er der heller ikke meget af i Frankrig, hvor PSG ser ud til at løbe med mesterskabet for stjette gang på syv år. Holdet fra byernes by er pt. 13 point foran Marseille, så Neymar og Co. ligner uomtvisteligt endnu engang franske mestre.

3. Spanien – La Liga

På den iberiske halvø finder vi straks mere spænding om førstepladsen. Real Madrid og FC Barcelona ligger i en indædt kamp om at blive mester. Blot to point skiller de spanske giganter og søndag den 1. Marts rettes alle blikke mod Santiago Bernabeu, når det nye årtis første El Clásico går i gang. Statistisk set har Real Madrid La Ligas stærkeste forsvar. Men på trods af skader, har Barcelona og Messi det stærkeste angreb i Spanien. Et angreb der netop har fået friske kræfter i form af danske Martin Braithwaite. Så det ser ud til, at der bliver spænding til det sidste i år!

2. Italien – Serie A

Støvlelandet mod syd har gennem hele sæsonen haft en tæt mesterskabskamp, i en liga hvor Juventus ellers har domineret stort de senere år. Som tingene ser ud lige nu, ligger Christian Eriksens nye klub Inter 6 point efter Juventus, som dog blot er ét point foran Lazio på 2. Pladsen. Grunden til, at vi vurderer Serie A til at være mere tæt end La Liga er, at førstepladsen har skiftet ejer flere gange, og ingen af holdene for alvor har fundet formlen på at holde en lang sejrsstime. Der skal ikke mere til en 1-2 dårlige kampe fra et af top 2 holdene, så er der vendt op og ned på det hele. Så det bliver super interessant at se til sommer, hvem der løfter scudettoen. Bliver det superstjernen Cristiano Ronaldo? Ligatopscorer Ciro Immobile eller ender den hos danske Christian Eriksen?

1. Tyskland – Bundesligaen

Blot 6 point er forskellen mellem Bayern München på Bundesligaens førsteplads og Bayer Leverkusen på 5. pladsen. Dette giver os den suverænt mest spændende titelkamp i de store ligaer. RB Leipzig og Bayern ligger i tæt kamp om mesterskabet, men det ser ud til at de begge får kamp til stregen. Mange tyske fans har dog svært ved at finde et ben at stå på. Nogle ser gerne at Bayern bliver væltet af pinden, men måden RB Leipzig er bygget op på, med Red Bull koncernen i ryggen, har fået mange fans til at se skævt til dem. Så skulle mesterskabet ende hos en af de to klubber, bliver det spændende at se, hvordan resten af tyskland modtager det. Måske neutrale fans hepper på Dortmund?

Ronaldo kæmper for at føje endnu et mesterskab til CV’et

I Spanien, Italien og Tyskland er der tæt kamp. Intet er afgjort og hvis førerholdene rammer en stime på bare 2-3 dårlige kampe, kan der hurtigt være et nyt hold der melder sig i mesterskabskampen. Vi tør godt sige, at PSG og Liverpool løber med deres nationale mesterskaber. Men hvem tror du, ender på førstepladsen i de tre andre? Og tror du, at der kan opstå en overraskelse, så et hold, der lige nu ikke er helt i toppen kan lave et sent titelattentat? Husk at JD hjælper dig til at vise støtten til dit yndlingshold!

Flere indlæg som dette

SNEAKERS | januar 11, 2024

Move Big med JD

SNEAKERS | september 24, 2023

On the Move med Mercier

Næste indlæg