Vild med sneaks! – @j.kjerulff

Efter en mindre pause, er vi nu tilbage med sidste afsnit i vores lille føljeton “Vild med sneaks!” Denne gang er det Jacob fra @j.kjerulff, som deler sin passion for sneaks, og giver dig sin uforbeholdne mening om sneakerverdenen. Du kan blandt andet blive klogere på Jacobs tanker om dyre sneakers fra high end fashion brands og samtidig høre hans bud på, hvorvidt sneakers og jakkesæt går godt sammen. 

Hvordan opstod din passion for sneakers?

Jeg har siden en ung alder altid lyttet til hiphop og fulgt denne kultur meget tæt, hvor det altid har handlet om attitude og at udtrykke sig. Derudover har jeg gået op i basketball, som også i bund og grund er heavy influenced af hiphop kultur. Tøj og sko er en måde og udtrykke sig selv på og vise hvilken kultur eller subkultur, man tilhører, og med de rigtige par sko kan man altid knække nogle nakker eller vise ligesindede, at man har præcis samme interesse. 

Vis os dine yndlingssneakers fra JD og fortæl, hvorfor det netop er dette par, du allerbedst kan lide?

Nu er jeg kæmpe fan af Air Maxes generelt, og Air Max 1 er min yndlings sneaker, men jeg synes samtidigt, det er sindssygt fedt at se, hvordan linien har udviklet sig gennem nu 32 år og stadig kan blive ved med og forny sig. Derfor er min yndlings sneaker fra JD klart denne Air Max 720 pure platinum som bare står kniv skarpt i helt hvid. 

 

Hvad er den største sneakertrend i 2019 ifølge dig? 

Puha, nu er jeg på ingen måde typen der følger trends overhovedet, og hele den her bølge med Yeezys og Off White hænger mig lang ud af halsen. Men en ting jeg synes har præget 2019, er collaborations mellem kunstner og brands. Lige siden Kanye West fik lov at designe sko, har det spredt sig at flere og flere hypede kunstnere får lov at designe en sko eller en CW af en sko. Det helt sikkert noget brands vil gøre mere og mere brug af, da de har indset, at det ikke alene er sportsstjerner, der kan sælge disse sko, men folk som Travis Scott, Jerry Lorenzo osv. kan rykke units. Derudover lader det også til at fashion brands som Gucci, LV, Prada og Balenciaga bliver ved med at sprøjte sneakers ud, om man så synes de er pæne må stå for egen regning 😉. Det er som om, at så længe det er virkelig dyrt, så er det lige meget, om det er pænt. 

 Har du allerede dit næste JD sneaker-køb i kikkerten? Hvis ja, hvilket par? 

Jeg har kigget et stykke tid på den nyeste VaporMax Flyknit 3, da jeg ikke har fået prøvet et par endnu. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve et par til træning og uden tvivl i All white CW.

Er du også vild med Nike Air Vapormax? Shop et par her

 Hvilke sneakers fra JD Sports vil du tage på?

På arbejde? 

På arbejde ville jeg nok køre noget lidt low key, evt en Air Force 1 low uden alt for mange farver.

Til hverdag? 

Til hverdag er min ‘go to’ sneaker helt klart en Air Max 97 eller 98, der er utrolig taknemmelige over for alt slags vejr og bare ser godt ud til alt.

Til fest? 

Alt efter hvilket outfit jeg kører vil jeg helt klart hoppe i et par runners og højst sandsynligt er par blærede Air Max 1, som virkelig skiller sig ud. 

Passer sneakers til alle outfit? 

Nej det mener jeg ikke, de gør. Jeg kunne f.eks. ALDRIG finde på og tage sneaks på til et jakkesæt, da det simpelthen er for bøvet og på ingen måde hører sig til.

 Hvordan kan sneakers ændre et outfit? 

Jeg starter jo altid med finde ud af hvilke sneakers, jeg vil have på på dagen og bygger mit outfit op derfra. Jeg er af den klare overbevisning, at en sneakers kan ‘make eller breake’ et outfit. Man kan sagtens køre en low key stil og hvis har man de rigtige sneakers på, binder de bare trådene sammen, og det hele giver mening. Jeg kigger altid på, hvad folk har på fødderne først og derefter resten af outfittet. Så hvis man har nogle syge kicks på, kan det sagtens være man slipper afsted med at resten af outfittet ikke spiller max.

 Hvordan ser du, at sneakers er en del af din fremtid? 

Nu har jeg jo samlet på sko i mere end 10 år og altid interesseret mig for stil, tøj og musik, så det ser jeg ikke ændre sig nogensinde. Jeg hader, at sko nu om dage er blevet en forhandlingsvare som bare er en valuta for nogle, og at passionen er voldsomt formindsket. Men os der virkelig ved, hvad det vil sige og få den sko, man har ønsket sig og prøvet og få fat i gennem flere år, vil nok altid elske sko. Jeg vil dog muligvis blive nødt til og skære samlingen ned, hvis jeg skal have hus og børn, da samlingen pt. tæller 400-500 par. Jeg kan jo ikke for evigt satse på at have et separat sneakerværelse, som jeg har nu.

Du kan også følge Jacob og hans lækre kicks på Instagram @j.kjerulff

Share

Kunne du li' artiklen? Så læs også

SNEAKERS | Stine Berdiin

Forårssæsonen er i gang, hvor er spændingen størst?

De europæiske fodboldligaer er lig...

-->

SNEAKERS | Stine Berdiin

Lige landet: Reebok Zig Kinetica

Fornyet energi til ethvert skridt d...

-->

SNEAKERS | Stine Berdiin

Eksklusiv lodtrækning: Yeezy Boost 320 V2 Tail Light

Samarbejdet mellem adidas -->