jdsports-search-image
jdsports-hamburger-image
featured-image

SNEAKERS | maj 8, 2020

Mors dag del 2: Hvorfor fejrer vi den – og sidste chance for gaveinspiration!

Så er det (næsten) nu! Mors dag rammer på søndag den 10 maj. Hvis det her er først gang, du finder ud af det, så bliver det nok svært at få den perfekte gave frem i tide. Men det betyder ikke, at hun ikke fortjener noget særligt! Vi har allerede samlet en masse tips og inspiration til, hvad du kan forkæle din mor med på søndag. Her vil vi tage et JD-kig på, hvorfor vi fejrer mors dag.

Næsten 100 år gammel tradition

Mange har en idé om, at Valentinsdag blandt andet er til, for at sælge chokolade, og Halloween for at sælge slik, og man kunne mistænke mors dag for at skulle sælge blomster. Men der er faktisk en rigtig god grund til, at den fejres, og at blomster gives. Mors dag stammer fra USA. Anna Marie Reeves Jarvis boede i Grafton, Virginia, hvor hun i over 30 år arbejdede med andre mødre for at forbedre sanitet og børns forhold tilbage i starten af 1900-tallet. Det var hendes idé, at mødre skulle fejres, hvilket de i dén grad også fortjente. Anna Jarvis, Anna Maries datter, fik traditionen op og køre og i 1914 blev det en national mærkedag i USA.

Traditionen nåede til Danmark lidt senere, nemlig i 1929, som en hyldest til alle mødre i Danmark. Dagen blev særligt populær op igennem 50’erne og i dag lever den i bedste velgående. Hos JD elsker vi naturligvis vores mødre, og synes, de fortjener det hele.

Hun fortjener det altså! Så hvad skal hun have?

Dét er det store spørgsmål. Vi kender ikke din mor, men vi kender mødre. Og er der én ting hun fortjener, er det at hendes fødder har det lækkert. Hvis mor er på farten hele dagen, så skal de fødder forkæles lidt. Til formålet anbefaler vi et par Nike Zoom 2K. Sneakerens høje sål og åndbare meshoverdel sikrer, at fødderne lander sikkert hele dagen, men uden at blive for varme.

Det kan også være, at vi skal gå efter det sporty sommerlook? Det kan vi klare med en af vores mange kjoleinspirerede T-shirts og poloer. Hvad enten det skal være i elegant sort eller hvid nuance, eller hvis der skal fyres lidt mere op for farverne, så finder du det hos JD.

Og endelig, så husk at vi stadig har et kæmpe udvalg af super chill tøj og loungewear, når hun fortjener at slappe af.

Er du lige blevet mindet om, at du skal have fat på en gave, så er det nok lidt sent af sende et par sneakers eller en kjole mors vej. Men, men, men, hvorfor ikke sende en buket blomster afsted, med lovning på at der kommer mere? Alternativt, hvis du ikke kan bestemme dig, er der altid muligheden for gavekort. Leveringstiderne kan være lidt længere end normalt, men vi leverer stadig. Det kan du læse meget mere om her.

Nu har vi gjort hvad vi kan, for at du kan gøre mors dag speciel. Næste skridt er helt op til dig. Fortæl os endelig, hvad du hælder mest til.

Flere indlæg som dette

SNEAKERS | januar 24, 2023

SNEAKER BATTLE 2022

SNEAKERS | december 30, 2022

New Year, New Me

Næste indlæg